2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

Tekst: Roland van der Linden     |      Foto’s: Sander de Hollander

Het duel ving aan met een minuut stilte na het overlijden van Klaas van Leeuwen (97) die het oudste nog levende verenigingslid van SV Nootdorp was. Al in de 12e minuut dacht Nootdorp op 1-0 te komen maar Mitchel Abdoel scoorde met de hand en stond ook buitenspel. Halverwege de eerste helft werd het alsnog 1-0. Mitchell Abdoel passeerde keeper Dennis Immerzeel met een listige actie en kon daarna de bal in het doel werken. Er werd nog gevlagd voor buitenspel maar de treffer werd goedgekeurd. Even later kreeg Berkel een strafschop na hands van Anass Essaoui. Berkel-speler Vincent Hoogervorst zag zijn inzet gekeerd worden door Manus te Pas.

Binnen elf minuten na de hervatting liep Nootdorp uit naar een 2-0 voorsprong. Uit een combinatie in het strafschopgebied kon Randy Stanneveld scoren en kort daarna was Abdoel voor de tweede keer trefzeker. Met iets meer dan twintig minuten te spelen verdedigde Nootdorp slecht uit bij een achterbal. Berkel onderschepte de bal en Vincent Hoogervorst kon de bal nu wel in de touwen krijgen. In de 3-1 stand kwam geen verandering meer in de slotfase.