Sportparkweg 34
2631GA
NOOTDORP
tel. 0900-901906

Zaterdag was het eindelijk zo ver. De ‘uit’ wedstrijd bij RKDEO stond op het programma. Waar de thuiswedstrijd, in de eerste seizoenshelft, met 1-2 werd verloren zitten wij nu in een compleet andere flow. De laatste drie wedstrijden voorafgaand aan zaterdag werden allemaal gewonnen en er is niet meer verloren sinds 3 februari. Maar zoals iedereen weet speelt vorm geen rol bij een dorpsderby.

Om 15:00 uur werd er afgetrapt op een drukbezocht Sportpark Centrum. En al binnen 10 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Jop Verhagen werd voor het strafschopgebied onderuitgehaald en zoals iedereen begrijpt ging de vrije trappen specialist zelf achter deze bal staan. Zijn schot ging over de muur en in de korte bovenhoek erin, even leek het erop dat de keeper van RKDEO dacht dat de bal naast zou gaan. Na deze goal had RKDEO wel het betere van het spel in de eerste helft. Meerdere malen kon Jordi de Bruijn goed optreden maar na een kwartier spelen werd het dan toch 1-1 door een goed uitgespeelde goal van de rood-witten.

De gehele eerste helft bleef het spannend en vielen de kansen voornamelijk richting de kant van RKDEO maar telkens gingen deze naast, over of zat Jordi er goed tussen. Na de rust veranderde het spel direct. Wij gingen meer druk naar voren zetten en RKDEO had het bij vlagen moeilijk zich daar onderuit te spelen. Toch ging het nog gelijk op en was het eigenlijk van beide teams een hele slechte helft. Halverwege de tweede helft werden wij de bovenliggende partij, maar zonder grote kansen te creëren. In de 65ste minuut was het uiteindelijk toch raak. Een vrije trap, natuurlijk genomen door Jop, kon niet worden weggewerkt en centrale verdediger Peter LoMonaco wist in de kluts te scoren. Met nog een half uur te gaan moest de 1-2 voorsprong verdedigd worden. RKDEO zette weer wat meer aan en wij probeerde de druk er goed op te houden. Met spelers zoals Joey van Maaren en de ingevallen Kyan Coolen wisten wij dat we in de counter gevaarlijk konden zijn. RKDEO kreeg nog wat kansen maar telkens was het Jordi, Peter of Rodney Ebing die er goed tussen zaten en alle drie een prima wedstrijd speelden. Laat in de wedstrijd maakte middenvelder Ryan Lugtigheid, na lang blessureleed, ook nog zijn rentree in het elftal.

Er werd nog veel blessuretijd bijgetrokken door de scheidsrechter maar aan de stand werd niks meer veranderd. De wedstrijd eindigde in 1-2 en zo zijn beide Nootdorpse teams dit seizoen, tegen elkaar, met een 1-2 eindstand in evenwicht. Onze vorm wordt doorgezet en de Remontada is in volle gang. Met nog 4 wedstrijden te spelen, allen tegen directe concurrenten, is er nog van alles mogelijk. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd bij LFC in Leiden op het programma.

Foto’s: Sander de Hollander