Sir Winston Cup: 1 helft, 5 penalty’s, maar geen volgende ronde…

De Poort 8
2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

Zaterdag hebben wij de wedstrijd tegen Vitesse Delft gespeeld in de Sir Winston Cup. Voorafgaand aan de aftrap werd met een minuut stilte ook stilgestaan bij het overlijden van Peter Koele, die jarenlang actief was als vrijwilliger bij onze club.

Na het fluitsignaal ging de wedstrijd direct gelijk op. Zo waren er over en weer kansen, met aan onze zijde onder andere een dreigende Jeremy Burke en Mo Ouarraki. Dit leidde uiteindelijk tot een 1-0 voorsprong. Na een mooie voorzet van Mo Ouarraki kon Gillian pieper de 1-0 afronden. Twee minuten later kreeg Vitesse Delft een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De eerste inzet kon nog gepakt worden, maar in de rebound wis Vitesse Delft de gelijkmaker te maken.

Tijdens de rust werd er overlegd tussen beide hoofdtrainers, de scheidsrechter en de toernooicommissie. Vanwege de kou en het steeds gladder wordende veld werd er besloten niet verder te spelen. Er werden direct strafschoppen genomen om zo blessures te voorkomen.

Na vier gemaakte strafschoppen (Vincent Romeijn, Dylan Ligeon, Jeremy Burke en Swendel Cijntje) werd de vijfde gemist door Mo Ouarraki. Vitesse Delft gaat dus door naar de volgende ronde in de beker.