E3 haalt een wedstrijd en de koploper in

Scheidsrechter

Julian Vink

This is it! Vandaag moet het gebeuren. We halen de afgelaste thuiswedstrijd tegen Graaf Willem II VAC (E5) in en kunnen daarmee de koppositie van Zoetermeer overnemen. En gezien de inzet en de resultaten van de E3 tot nu toe, moet dat kunnen!

Het weer is in ieder geval een stuk beter dan twee weken geleden. Er staat veel wind, maar het regent en hagelt niet. Dat scheelt. Je kan wel goed merken dat het steeds later licht wordt; bij aankomst bij sv (om 08.00 uur) zijn de lichtmasten al aan. We spelen dus op kunstgras en met kunstlicht.

Een kwartier voor aanvang lopen onze helden het veld op. Tactisch dirigeert Jeroen het team naar de lijzijde van het veld. Starten met wind tegen, zodat we de tweede helft wind mee hebben. Gevoelsmatig is dat toch een voordeel...
Tijd voor een serieuze warming up! Want al is de temperatuur ok; de harde wind maakt dat het fris aanvoelt.

Dan is het 08.30 uur en verzamelt onze scheidsrechter, Julian Vink (C1), de spelers voor de aftrap. De spanning stijgt. Het gaat toch echt ergens over. Kaj en Niels kijken vanaf de zijlijn toe hoe onze tegenstander de aftrap neemt. Er is meteen veel energie en beide teams starten prima. Ondanks de tegenwind krijg je na een minuut of vijf toch het gevoel dat Nootdorp de betere ploeg is. Ze combineren goed en de achterhoede vindt via het middenveld regelmatig de spitsen.

Maar na een minuut of 5 lijkt de klad er een beetje in te komen. Het spel wordt slordiger, de ruimtes worden niet benut en de energie in zijn geheel neemt af. Het balbezit is te vaak voor de tegenstander en Milan krijgt het steeds drukker. Bo krijgt nog wel een aantal kansen, maar de bal wil er niet in.

Maar dan toch! Eindelijk! Na een kwartier zorgt Yonah voor de 1-0. Dat hebben we even nodig! 5 minuten later komen we op 2-0 door een ongelukkig eigen goal van de tegenstander. Kaj schiet en de bal vindt via een verdediger het doel. Altijd lullig, zo'n eigen goal, maar hij is toch van harte welkom.

In de rust delen we een tank limonade met de tegenstander. We staan vóór. Dat wel. En dat is belangrijk. Maar het voetballen laat te wensen over. Jeroen zet iedereen weer op scherp en spoort de jongens aan om wat extra te geven. "We zijn er nog niet, mannen!"

Na een korte pauze trappen we af voor de tweede helft. We hebben nu het windje mee en dat scheelt een jas! De ballen gaan gemakkelijk naar voren en Milan krijgt het zienderogen rustiger. En toch willen de ballen er maar niet in. Het duurt nog tot de 15de minuut van de tweede helft als de 3-0 valt. Maar dan is ook echt het hek van de dam: Bo tekent binnen 5 minuten voor zijn tweede hattrick in twee weken. Chapeau! In de laatste minuut rondt hij het zelfs nog af op 6-0. Dan vindt de scheidsrechter het genoeg en fluit af. Prima eindsprint!

Volgende week de pittige uitwedstrijd tegen Concordia E5. Nou doorpakken, jongens!

En dan nog eens iets: Sinds de start van de E3 hebben we tot vandaag geen één keer de 0 weten te houden. Dat wil zeggen, dat we in de voorgaande 11 wedstrijden altijd minstens één tegendoelpunt hebben moeten incasseren. Tot vandaag! Want vandaag heeft Milan geen enkel doelpunt doorgelaten. En dat is inclusief de 8 à 9 penalty's na de wedstrijd. Zijn teammaatjes hebben hem daarom unaniem tot man of the match gejonast. Wat een team!

En hieronder het verslag van de afgebroken wedstrijd van 21 november:

Goed begonnen, maar het moet toch over

Het is nog donker als ik tegen beter weten in de site voor de afgelastingen bezoek. Helaas is er geen informatie over sv Nootdorp te vinden; het is nog te vroeg. We moeten er dus vanuit gaan, dat de wedstrijd doorgaat. Uit de veren dan maar en door de regen rijden we naar de club.

Bij aankomst blijkt dat de wedstrijd gewoon doorgaat. Gelukkig! Zijn we niet voor niets gekomen. Langzaam druppelt (letterlijk) iedereen binnen, mild mopperend over de kou, de nattigheid en het tijdstip. Tja, leuk is anders, maar dit hoort er nou eenmaal bij. De tegenstander is er inmiddels ook en vol goede moed gaan de jongens naar de voorverwarmde kleedkamers. Snel de warme kleren aan (we spelen in het zwarte tenue om verwarring met de tegenstander te voorkomen) en na een korte, tactische bespreking het veld op. De leiding en supporters volgen met paraplu's en koffie. De wind maakt echter iedere paraplu overbodig en alle koffie vooral noodzakelijk.

Thomas is vandaag onze scheidsrechter. Hij is één van de 14 kersverse Pupillenscheidsrechters uit de C en B junioren, gecertificeerd door de KNVB Academy! En vanwege de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs roept hij vlak voor aanvang de teams bij elkaar voor een minuut stilte. Een indrukwekkend moment. Daarna neemt iedereen snel zijn positie in en kan de wedstrijd beginnen. Het is inmiddels wat harder gaan regenen...

Met de striemende regen in het gezicht (we beginnen met wind tegen) gaan we een paar minuten over half negen van start. En die start is prima! Binnen 2 minuten staan we 1-0 voor. Dat gaat lekker. Ik noteer de stand in mijn opschrijfboekje, maar de inkt vervloeit waar je bijstaat. Het is onmogelijk om het papier droog te houden.

Er wordt lekker gevoetbald. Goede opbouw vanaf de keeper, via de backs, naar het middenveld. Onze voorhoede is alert en is bij vlagen goed aanspeelbaar. Ook in verdedigend opzicht staan onze mannen goed. Milan krijgt redelijk wat te doen, maar dat komt vooral door de tegenwind. Echt gevaarlijk wordt het eigenlijk niet. Sterker nog: na een minuut of 12 staat  het al 2-0 en mogen de reserves Ian en Kaj het veld in. Bo en Mika zwaaien af en zoeken hun kletsnatte trainingsjasjes. Brrrr.

Het is inmiddels licht gaan hagelen en uit mijn ooghoek heb ik verderop de F-jes het grasveld al zien verlaten. Maar met de handen verstopt in de mouwen strijden onze helden door. Ze geven geen kik en ontpoppen zich als keiharde slecht-weer-voetballers. Hulde! Maar dan schakelt de hagel een tandje bij. Onze buren op veld 2A (E2) verlaten het veld. De scheidsrechter komt zich melden en stelt voor de wedstrijd te staken. Dat lijkt inderdaad de enige optie.

De wolken geven nu alles wat ze hebben en iedereen rent terug naar de kleedkamers. Eenmaal binnen gaan de douches aan. De meeste jongens moeten geholpen worden hun schoenen en kleren uit te trekken. Met blauwe lippen betreden ze de warme douches.

In onderling overleg is besloten dat we de wedstrijd op een later moment en in zijn geheel overspelen. De 2-0 voorsprong zijn we helaas kwijt, maar dat komt de volgende keer zeker goed!