1 - 10

Nootdorp JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 3

14 november 2015 8:30

Heel enthousiast app-te Rogier, de leider van de F1, vrijdag “ We verzamelen om 7.15 bij SV”. Joh, dan is het nog donker Rogier…… Tja, dat is het lot als je in een Rotterdam poule zit en net wat verder mag rijden. Complimenten voor het team, want iedereen was op tijd bij SV. Keeper Tim mag nog steeds niet keepen met zijn gebroken pink, Simon was vandaag hard nodig in de F2, dus mochten Lucas en Davie beiden een helft keepen. Wellicht nog verborgen keeptalentjes?

Strak 8.30 werd er door de flitsende scheids afgefloten (echt knal groen tenue). De wind was behoorlijk, die onze mannen en vrouw in de eerste helft tegen hadden. Al snel een eerste kans voor SV en boem de goal in…. Afgekeurd, want de bal was al achter de lijn geweest volgens de scheids. Is dit een voorteken van een heftige wedstrijd of juist niet? Nieuwerkerk meteen in de tegenaanval en verdorie, meteen 1-0 voor Nieuwerkerk. Wel heel mooi gespeeld door Nieuwerkerk trouwens. De SV kids direct na de aftrap de goede kant op. Een voorzet van Finn die net te hard voor Brent was, kwam bij Davie terecht en met een strak schot schoot Davie de bal de goal in: 1-1! Mooie actie en vader Rinus ook in zijn nopjes. Brent met links op het doel, net niet hard genoeg, Dani van afstand, keeper in de weg en Isaac pingelend maar vast gelopen. Ook Nieuwerkerk kwam aantal keren tot een aanval, maar zonder resultaat.

Davie met een mooie panna bij zijn tegenstander zorgt voor de basis van een nieuwe aanval. Isaac pikt de bal op en springt over verschillende hindernissen (benen) van de tegenstanders en weet de bal geweldig in het doel te leggen: 1-2. Heel snel een nieuwe aanval. Souf schiet, Davie schiet, Isaac schiet en uiteindelijk Daimy met een hard schot. Keeper hield hem wel tegen, maar kon hem niet vasthouden. Tja, dan ziet Souf zijn kans schoon: boem erin in de rebound: 1-3. Dat gaat lekker….. Een nieuwe aanval, keeper Nieuwerkerk erg ver uit zijn goal en Souf weet er langs te glippen zo klein en behendig als hij is. Nog bijna gestopt door een paar verdedigers; hij zet door en de bal rolt rustig de doellijn over: 1-4. En dit is meteen de rust stand.

Na de rust mocht Lucas weer lekker mee voetballen en dat liet hij direct weten ook.  Binnen een minuut na de aftrap scoorde hij: 1-5. Even later mocht onze hoekschopspecialist (Lucas) een corner nemen. Die kwam lekker voor de voeten van Dani en die schiet hem in 1 keer de goal in: 1-6. Lekkkeeeeerrrrr…. Soms vergaten een paar mannetjes de bal op tijd af te geven (dat pingelen is ook zo leuk, zeker als je beter dan je tegenstander bent…); Ja heren, Daimy stond vrij voor de goal! Gelukkig horen ze de coach ook en wordt er weer wat verder dan de eigen neus gekeken. Mooie assist over de spelers heen door Dani en Souf legt hem vervolgens de goal in: 1-7. Direct weer een mooie opbouw door Daimy, Souf, Brent en Lucas legt hem er in: 1-8. En dan komt een mooie vrije trap. Lucas droomt het volgende doelpunt al! Heel mooi van afstand schiet Lucas de vrije trap de keeper voorbij: 1-9.

Nou, dat gaat niet verkeerd. Davie mocht ook nog even aan de bak. Hij wist een schot op het doel goed te stoppen! Goed hoor. Ook de verdediging heeft vandaag goed werk verricht. Nieuwerkerk kwam er bijna niet door heen en de verdedigers en middenvelders stonden aan de lat van de opbouw tot veel van de doelpunten. Davie, Finn, Daimy en Dani daarmee ook de complimenten! Centraal midden deden Isaac en Brent ook hun werk. Vaak veel tegenstandertjes om hen heen, dus dat was af en toe wat druk. Maaarrrr, de wedstrijd was nog niet klaar. Souf maakte nog een doelpunt: 1-10. In de laatste minuten nog een vrije trap, waarbij Finn in de rebound nog een hele mooie kans kreeg, maar een mm over de lat schoot…..

Nu vond de scheids het wel genoeg en hij floot af. Bij rust voorspelde Rogier een 1-10 en hij heeft gelijk gekregen. Waar heb je die glazen bol gekocht? Na de penalty’s lekker douchen en genieten van de forse overwinning en snel naar de intocht van Sinterklaas!