3 - 9

Nootdorp JO13-2

D-pupillen, D2, Groep 2 16

10 oktober 2015 8:30

De wekkertjes liepen vandaag erg vroeg af, want om 07.45 moesten we in Voorburg verzamelen. Gelukkig geen wereldreis maar toch best wel vroeg. De laatste wedstrijd in deze bekercompetitie. Een wedstrijd met belangen en mogelijkheden. Winst op Forum Sport zou ons immers verzekeren van een 2e plaats. Maar er was misschien nog wel meer mogelijk. Als de D2 vandaag met ruime cijfers zou winnen dan had koploper Haagse Hout, om de 1e plaats te behouden, alleen genoeg aan winst tegen Wilhelmus. Voordeel voor Haagse Hout was wel dat zij thuis speelden. Kortom genoeg scenario’s en spanning.

Ondanks het vroege tijdstip op zaterdagochtend was er bijna sprake van een heuse voetbalfile want het aantal meegereisde supporters was ook deze keer weer heel groot. Misschien moeten we toch eens kijken of er mogelijkheden zijn voor een gecombineerde spelers- en supportersbus.

Tijdens de warming-up was te zien dat de jongens van Forum Sport wel degelijk goed konden voetballen en dus niet voor niets op de 2e plaats stonden. Voor de wedstrijd werd aan Randy nog om een voorspelling gevraagd. Hij kreeg dit keer niet alle informatie door maar was wel zeker van het resultaat: winst voor SV Nootdorp.

Het woord “winnen” hoorden we daarna regelmatig van Randy en Michael. Duidelijk was dat er verwacht werd dat elk duel gewonnen werd. In sommige gevallen was de boodschap nog duidelijker. Hun aanvallers mochten gewoonweg niet aan de bal komen. Onze middenvelders en verdedigers moesten hiervoor zorgen. De aanval moest de productie voor hun rekening nemen.

De eerste 5 minuten begonnen voor Nootdorp zoals wel eerder: te rustig en niet fel genoeg. Het vroege opstaan was daar deze keer ongetwijfeld debet aan. Maar na 5 minuten was alle slaap uit de ogen verdwenen en ging Nootdorp, ik mag wel zeggen, volledig los. Er werd fantastisch gevoetbald. Fel, scherp, hard werken, uitstekend gecombineerd en opgebouwd van achteruit. Zonder te overdrijven dachten we dat we naar Jong Barcelona aan het kijken waren. Forum Sport werd volledig overtroefd. Na schoten in de 6e en 9e minuut die geen doel troffen was het in de 11e minuut wel raak. Via Lisanne en Bink kwam de bal bij Koen op zijn slof. Het net had er weer een gat bij: 0-1.

Even daarna probeerde Forum Sport het spel naar zich toe te trekken. Ze gingen met meer druk op de bal spelen. Veel effect had dat echter niet. Onze voetbalmachine was gewoonweg niet te stoppen. Na enkele mogelijkheden voor Nootdorp, was er weer een combinatie tussen Lisanne, Bink en Koen als eindstation: 0-2 in de 21e minuut. Wederom klonk het veelvuldig “winnen” vanaf de zijkant. In de 23e minuut zette Semmy zijn turbo aan en leverde de bal af aan Bink. Met een mooie boogbal liet hij de bal in de linker bovenhoek verdwijnen: 0-3.

Voordat we goed en wel waren uitgejuicht keken we naar (weer) zo’n mooi opgezette aanval van achteruit. Via Alex, Bink, Koen haalde Semmy ditmaal de trekker over: 0-4.

He was een groot voetbalfeest om naar te kijken. In de 29e minuut werd het feest bijna nog groter. Een dot van een kans op de 0-5, maar pech, de bal wilde er niet in. Direct daarna helaas wel aan de andere kant. Het team was nog teveel bezig met de gemiste kans en Forum Sport maakte daar dankbaar gebruik van door snel te counteren en de 1-4 op het scorebord te noteren.

Na een lekker bekertje warme thee kwamen de teams het veld weer op. De tweede helft begon waar de eerste helft eindigde: met een doelpunt voor Forum Sport. In de 31e minuut mochten zij een corner nemen en op miraculeuze wijze misten verschillende SV-spelers de bal en werd e r niet goed gedekt: 2-4. Toch even schikken. Wat gaat er nu gebeuren? Gaat Forum Sport door en krijgt Nootdorp het toch nog moeilijk? Of pakt Nootdorp het professioneel op en gaat het door waar het gebleven was?

Dat laatste natuurlijk. Nootdorp voetbalde verder zoals we dat in de 1e helft zagen. In de 33e minuut lukte het net niet maar de in de 35e minuut wel. Een aanval van achteruit via Alex en Bink kwam de bal bij Semmy: 2-5. In de 39e minuut maakte Nootdorp goed gebruik van slecht uitverdedigen van de tegenstander. Yannick onderschepte de bal en leverde de bal af aan Bink. Die twijfelde niet en de 2-6 was een feit. Het beetje hoop dat Forum Sport door de 2-4 had gekregen was  weg. Nootdorp ging op jacht naar meer en kreeg dat ook. In de 41e minuut kwam de bal na een afgeslagen aanval van Forum Sport weer bij Yannick uit. Deze keer vond hij Koen als laatste schakel naar de goal: 2-7.

Helaas ook na deze goal even wat totale onoplettendheid zodat Forum Sport de 3-7 liet noteren.

Eerlijk gezegd was het voor de verslaggever niet meer bij te houden. Nootdorp liet al de hele wedstrijd zoveel moois gezien dat we de volgende wedstrijd misschiengewoon moeten filmen en op de site zetten.

In de 47e minuut hielp een verdediger van Forum Sport ons aan de 3-8. Koen schoot de bal in het doelgebied en de bal belandde via de tegenstander in de goal. En weer ging Nootdorp verder. In de 50e minuut was het alweer raak 3-9! Een combinatie tussen Lars en als laatste Koen.

Vanaf de kant werd er al “tien, tien, tien” geroepen. De laatste 10 minuten deden de mannen en dame nog hun best om de tiende goal erin te schieten. Dat lukte niet meer maar dat mocht de pret niet drukken. Bij een 3-9 stand floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was de winst een feit. De 2e plaats was veilig gesteld en was het doelsaldo zo opgelopen dat Haagse Hout minimaal moest winnen van Wilhelmus om eerste te blijven.

Kortom, ieder heeft van het team genoten. Een groot compliment voor de spelers en de technische staf voor het vertoonde spel, de inzet en het resultaat. Dat resultaat kwam en ik kan het niet genoeg benadrukken tot stand door alle spelers van team. Iedereen werkte keihard en had een aandeel in deze voortreffelijke wedstrijd en overwinning.

Met een 2e plaats was deze zaterdag nog niet afgelopen. Het bleek dat er nog een derde helft aan kwam. Door de super uitslag van Nootdorp was er nog een goede mogelijkheid om 1e in de poule te worden. Haagse Hout moest  namelijk door deze uitslag hoe dan ook winnen om eerste te blijven. Zij speelden pas om 13.30 uur tegen Wilhelmus. Pascal, de vader van Bink, kon de spanning niet aan en vertrok naar Haagse Hout om deze wedstrijd te bekijken. Het bleef niet alleen bij kijken want hij maakte er, met gesproken tekst via Whats-app een bijzonder spannend verslag van. De wedstrijdverslagen van Sierd de Vos en de middagen (vroeger) aan de radio bij Langs de lijn verbleekten bij het verslag van Pascal. Met een heerlijk, onvervalst Haags accent en Haagse humor zorgde hij ervoor dat de groepsapp zowat ontplofte. Bij de rust stond Wilhelmus voor met 0-1. Op dat moment zag ook de scheidsrechter op zijn telefoon de eindstand van Forum Sport en Nootdorp. Pascal zag dat hij door de zenuwen werd  overmeesterd en naar de kleedkamer van Haagse Hout rende. In de tweede helft liep Wilhelmus zelfs uit naar 0-2. Haagse Hout komt echter terug tot 2-2. De spanning is te snijden. In Den Haag maar ook achter de groepsapp. Pascal meldt daarna met de nodige humor dat de coach van Haagse Hout “zich uit zijn onderbroek schreeuwt” om zijn spelers naar de winst te helpen. Daarna maakt Wilhelmus het voor ons nog leuker, zij maken de 2-3 en winnen uiteindelijk de wedstrijd. Pascal brult via de groepsapp: Wie zijn wij? SV Nootdorp. Wie zijn wij? De kampioenuh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dan kan ook het feest in Nootdorp losbarsten en wordt er bij SV Nootdorp verzameld en gaan de flessen kinderchampagne open om het kampioenschap in de bekerpoule te vieren.

Na deze enerverende zaterdag zit de bekercompetitie erop en kijken we reikhalzend uit naar de start van de reguliere competitie. Duidelijk is dat er een goed team staat dat uitstekend voetbalt en voor elkaar door het vuur gaat. De felicitaties voor de spelers, Randy en Michael!!!