3 - 1

HVV D3

D-pupillen, D2, Groep 2 16

3 oktober 2015 9:00

Alle ingrediënten waren  aanwezig voor een heerlijke voetbalochtend. Opkomend zonnetje, een mooie blauwe lucht en een team dat stond te popelen om er een prima wedstrijd van te maken. De wedstrijd tegen HVV was, kijkend naar de stand, een belangrijke. Doordat HVV vorige week van koploper Haagse Hout wist te winnen, waren er ineens nog vijf kandidaten voor een plaats bij de eerste vier in de poule. Een plaats in de top 4 geeft recht op een plaatsing hoog in de 2e klasse van de aankomende competitie. Winst zou ons minimaal verzekeren van een 3e plaats.

Bij Europese- en Wereldkampioenschappen voor landenteams is het gebruikelijk geworden dat men dieren voorspellingen laat doen. In de afgelopen jaren gaven inktvissen en papegaaien hun voorspellingen op bijzondere manieren. De D2 heeft een hele bijzondere uitslagvoorspeller:  coach Randy. Al enkele weken geeft hij voor de wedstrijd zijn voorspelling. Randy gaat, begrijpelijk, veel verder dan genoemde dieren. Die voorspelden slechts of er winst, verlies of een gelijkspel aan zou komen. Randy voorspelt ook de precieze uitslag en doet dat niet onverdienstelijk. Zijn voorspelling voor deze wedstrijd: 4-1.

De wedstrijd begon later doordat de scheidsrechter zijn administratieve taak erg serieus opvatte. Alle spelerspassen werden grondig gecontroleerd. Toen er na de toss ook nog van speelhelft was gewisseld kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Onze mannen en dame startten traag en lieten zich direct onder druk zetten. Dit duurde gelukkig niet lang, want na enkele minuten was iedereen wakker en werd er gevoetbald. Het besef dat er inmiddels gevoetbald wordt op een groot veld drong de eerste minuten niet bij beide teams door. De keepers deden voor spek en bonen mee en het spel golfde heen er weer op het middenveld.

Na zes minuten was het duidelijk wie de meeste aanvallende aspiraties had. Dat was de thuisclub die na tien minuten spelen al met 4-0 voorstond. Ik moet er dan wel bij vermelden dat dit het aantal corners betreft, want doelpunten vielen nog niet. De wederom massaal meegekomen fans zagen prima aanvallen van SV, die keurig vanuit de achterhoede en het middenveld bij onze aanvallers terecht kwamen. Pas na 15 minuten kwam HVV echt in de buurt van onze goal, mocht twee keer schieten en een corner nemen. SV was echter de betere ploeg en het was even schrikken toen de bal na 20 minuten ineens op onze paal belandde. Later zouden we zien dat dit geen toeval was.

In de 26e minuut nam SV een vrije trap die bij Bink terecht kwam. Hij haalde uit maar de bal ketste af en kwam bij Floris terecht. Die nam de bal heel mooi op zijn linker slof en knalde de bal in de linker bovenhoek: 1-0. Een terechte voorsprong op een gunstig moment zo vlak voor de rust.

Het scheelde echter niet veel of HVV bracht de stand in de 28e minuut nog in evenwicht. Een afstandsschot op onze goal. Ilias keek naar de bal en de supporters vroegen zich af waarom of hij de bal liet lopen. Het leek er immers op dat de bal zo in het doel zou rollen. Gelukkig kwam de bal weer op de paal. Toen werd ons duidelijk dat Ilias over verborgen kwaliteiten beschikt.  De eerdere bal op de paal had hij ook prima ingeschat. Of beheerst hij de magie om een bal op afstand van richting te laten veranderen? Hoe hij het doet, doet ie het...altijd makkelijk! Hierna vond de scheidsrechter  het tijd worden voor een drankje en floot voor de rust.

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste. HVV kwam sneller en feller uit de startblokken en mocht binnen twee minuten drie corners nemen. De minuten erna bleef het tempo laag en dat was niet in ons voordeel. Vrij snel daarna schroefde SV het tempo op en konden we er weer heerlijk voor gaan zitten. In de 8e minuut was SV ontketend en namen we een vrije trap zoals het in die situatie hoorde: snel. Voor de scheidrechter ging dat echter weer te snel en hij floot een veelbelovende solo van Koen af. Twee minuten later lukte het wel. Alex gaf vanuit het centrum een zuivere pass naar Bink, die de bal meenam en er vervolgens iets wonderschoons mee deed. In de zone tussen het strafschopgebied en de zijlijn schoot hij de bal met een schitterende boog over de keeper heen in het zijnet aan de binnenkant van de goal: 2-0. Bink zette de toon voor een feest rondom de cornervlag. Hij nam de cornervlag in beide handen en maakte er schietende bewegingen mee. De rest van team liet zich maar al te graag voorover vallen om het feestje mee te vieren. De scheidsrechter bekeek het tafereel van een afstand en hield gelukkig zijn kaarten op zak.

De rest van de wedstrijd werd door SV gedomineerd en het was wachten op meer goals. Die vielen nog wel maar aanvankelijk niet in de goal waar we op hoopten. In de 46e minuut mocht HVV twee corners nemen en vanuit een afgeslagen aanval werd de bal voor onze goal gebracht. De bal belandde achter elkaar op twee HVV-hoofden en vervolgens in onze goal. 2-1. Dat was even schrikken, maar het team liet zich niet van de wijs brengen en voetbalde en combineerde vrolijk verder. Hierdoor werd het in de 52e minuut terecht 3-1. Een mooie aanval via Lisanne, Bink en Semmy kwam bij Koen terecht. Die deed waarvoor hij is aangenomen: knallen en scoren. In de 58e minuut deed Richard nog een prima poging om met een afstandsknaller de door Randy voorspelde stand op het scorebord te zetten. Een goede poging maar helaas geen goal.

En zo stond er na 60 minuten voetbal een dik verdiende 3-1 eindstand op het scorebord. Een plek in de top drie is binnen. Bij winst aanstaand weekend kan zelfs de 2e plaats ingenomen worden. In een heel gunstig geval, bij een eventueel verlies van Haagse Hout en winst van SV, kan de D2 zelfs nog 1e worden. Randy had een prima voorspelling gedaan: er werd gewonnen en zelfs de eindstand was bijna goed. Volgende week weer een kans!

Tot slot nog een algemene opmerking. In het verslag worden enkele spelers met naam genoemd omdat zij iets deden dat het vermelden waard was. Met het noemen van deze spelers doen we de anderen te kort als we die niet noemen want elke speler deed deze wedstrijd dingen die het vermelden waard waren. Dus ook Luca, Hidde,Wesley, Jesper, Shiwin en Lars speelden een uitstekende wedstrijd. Deze overwinning was een echte teamprestatie!  En ook Yannick mag niet vergeten worden. Hij was deze wedstrijd geblesseerd en zorgde vanuit de dug-out voor morele ondersteuning. We zijn blij als hij de volgende wedstrijd weer gewoon meedoet. Tot zaterdag in Voorburg!