FORUM SPORT E3 – SV NOOTDORP E2 : 4-5 – DE 2E PLAATS IS BEREIKT – VERSLAG + KIJKERSINSTRUCTIE

Forum Sport E3

4 - 5

Nootdorp JO11-2

E-pupillen, E2, Groep 3 01

26 september 2015 9:30

Wij weten allemaal wat goed en slecht voor je hart is. Zo is voldoende bewegen, gezond eten en niet te veel alcohol drinken goed voor je hart en is veel vet eten en roken slecht voor je hart. Zonder wetenschappelijk onderzoek zou je kunnen concluderen dat het kijken naar de SV Nootdorp E2 niet  goed is voor je hart. Wat maken ze het elke keer spannend. En omdat ik toch steeds meer opa’s en oma’s langs de lijn zie, komt er nu eerst een kijkersinstructie:
-------------------------------------------------------------

KIJKERSINSTRUCTIE – SV NOOTDORP E2 (speciaal voor Opa’s en Oma’s)

I.       De jongens beginnen altijd matig en in de eerste 2 minuten valt er altijd een
         tegendoelpunt door foutjes in de verdediging. Maak je GEEN zorgen (relax), dat
         is normaal. Uiteindelijk wint Max gewoon de wedstrijd voor ons en zet de
         verdediging langzaam de deur op slot.

II.     Zij laten de eerste 15 minuten de tegenstander lekker vrij voetballen, ze
         verdedigen niet door en zijn niet fel. Dat doen ze expres, dus wederom geen
         zorgen, eigenlijk sukkelen ze zo de tegenstander in slaap en putten ze ze uit...
         Midden eerste helft begint Lucas dan met meer gas te geven en gaat de Sven
         alle ballen afpakken. En als in de tweede helft  ook Sjors de messen aanscherpt
         en Wessel zijn killersinstinct aanroept, is het andere koek.
         Dus kijkers – gewoon even geduld.

III.     De aanvallers kunnen echt wel meer en sneller scoren. Ze proberen namelijk
          eerst alleen mooie doelpunten te maken. Van makkelijke doelpunten houden
          ze gewoon niet. Pas als ze zien dat dat nodig is, dan gaan ze eerst makkelijke
          maken en dan pas moeilijke.

IV      Uitlopen op de tegenstanders doen ze gewoon niet. Ze winnen gewoon graag
          met één, twee doelpunten verschil winnen. Lekker spannend voor de
          toeschouwers…

V        Dus blijf rustig, blijf tot het einde, het komt allemaal goed.
                  Ze blijven er voor gaan als één team, knokkend naar 3 punten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dat de bovenstaande instructie klopt werd wel weer in Voorburg gezien, waar de jongens de belangrijke wedstrijd tegen Forum Sport speelden. En ja hóór, lekker snel op 2-0 achterstand. Niet door echt goed voetbal van de tegenstander, maar wij waren nog niet scherp genoeg. Lucas zakte toen meer terug en greep in. De eerste kansen kwamen dan ook snel voor de SV. Na een aantal eerdere flitsende acties van Sem op links, gaf Sem zo’n mooie voorzet dat de tegenstander dit beloonde door hem er zelf in te lopen 2-1. Daarna werd er een mega kans van Taeke gemist, maar kon hij ook na een mooie paas, netjes afronden 2-2. Omdat de jongens het spannend wilden houden, werd het na een mooie corner en kopdoelpunt toch nog 3-2. Je zag de SV beter in het spel komen en zeker Mex had ook zijn trukendoos aan de zijkant weer gevonden, die hij pas einde wedstrijd dichtdeed. Na een super voorzet van Mex, kon Turbo Tommy de bal prima inschieten. Deze was echt om in te lijsten. Prima samenspel 3-3. Nu gaan ze uitlopen dachten wij nog...

Na de rust was SV Nootdorp de veel betere ploeg, maar kwamen ze toch achter met 4-3. Bijzonder was het spel van Karel te noemen, die volgens mij 12 kilometer in één helft heeft afgelegd en 734 ballen heeft afgepakt en ook nog soms gevaarlijk voor het doel kwam. Let op! Dan staat hij er ook nog eens 8 minuten naast als wissel. Het duurde niet lang voordat de SV de stand weer rechttrok, Sem onze goaltjesdief en scherpschutter pur sang, maakte prima 4-4. Klasse Sem!! Max metselde zijn doel weer dicht en had weer prima reddingen. SV Nootdorp had veel sneller en veel verder moeten uitlopen, maar ja, zie instructie, dat doen ze gewoon niet.

Sven begon echt warm te draaien en pakte niet alleen alles af, maar zorgde voor de snelle omschakeling. Je zou Sven kunnen vergelijken met Iniesta van Barcelona, alleen Sven zijn Spaans is niet zo best.. Voor de rest twee druppels water.

Mex, hield het goed breed en wist de bal vaak prima voor te geven en was gevaarlijk voor het doel. Wessel liet zijn tegenstander kansloos en Sjors speelde perfect op het randje. Sjors nam prima vrije trappen en wist ook Tommy vaak goed aan te spelen, die weer lekker op dreef was en de ene pegel na de andere pegel op het doel afvuurde. Één van die pegels belande vlak voor tijd in de voeten van Taeke, die zo prima de bal van dichtbij in de hoek kon schieten 4-5.