2 - 3

Nootdorp JO13-1

D-pupillen, D1, Groep 2 13 - 1e klasse

19 september 2015 8:30

Uitslapen zat er vandaag niet in want Berkel dacht  de punten binnen te halen door vroeg te beginnen! De tegenstander was dan ook al fanatiek aan het inschieten toen wij arriveerden, althans de meeste van ons, Lars ging al even kijken hoe het veld er uitziet bij TOGB als we daar tegen moeten over een paar weken (smiley).

We begonnen zoals meestal met overwicht en goed samenspel en al vroeg in de wedstrijd schoot Jelle op de kruising en even later draaide hij ook heel gemakkelijk weg van zijn directe tegenstander maar schoof de bal net naast de goal.  De coach van Berkel greep gelijk in haalde die jongen eruit en zette er een houthakker voor in de plaats.  Onze jongens dachten toen echt dat ze tegen een bos aan het spelen waren, 2 houthakkers achterin en een boomstam voorin.  Het had effect want Jelle kreeg gelijk een tik en was daarna enigszins aangeslagen.  Achterin vochten Sjors en Jip felle duels uit met de snelle buitenspelers van Berkel en met alle respect voor de boomstam, schieten kon die heel goed en na een counter van Berkel en een schot van de bonkige spits stonden we 1-0 achter.  We bleven goed verzorgd spelen maar hadden niet echt veel kansen de eerste helft.  Beste kans kregen we toen we een vrije trap kregen randje 16 meter die Finn op de lat schoot. Weer werd bewezen dat de lat de beste vriend is van de keeper.  Aan de andere kant redde Vince nog een paar keer toen hun spits nog eens flink uithaalde.

We vertrouwden er allemaal op dat het de 2e helft wel goed zou komen, maar met een mooi zondagsschot scoorde Berkel de 2-0. Vince wilde de bal nog wel overkijken maar gek genoeg lukte dat toch niet.

Langzaam gingen al wat koppetjes hangen, werden sommige spelers wat gefrustreerder, maar door goed ingrijpen van Brian, beseften we dat we alleen zouden kunnen winnen als we door zouden gaan met ons eigen spel.  We hadden een paar kansen, een mooi schot van Joep maar dat werd gered door de keeper.  Aan de andere kant stond ook Vince z’n mannetje en voorkwam de 3-0.  Onze gevaarlijkste man werd op een zeker moment Lars die van achteruit iedereen langs liep en tot 2 maal op goal kon schieten.  Thijn bewaakte achterin heel goed de spits daar kwam geen gevaar meer vandaan , maar voor konden we het net nog niet vinden.

En waar ADO het Haags kwartiertje heeft hebben wij de Nootdorpse 10 minuten (of waren het er 5 ?)

Jelle worstelde zich nog een keer los, schoot op een houthakker maar daar stond Rick weer op de juiste plek om de bal op te pakken en schoot op doel.  Keeper ving de bal boven zijn hoofd maar toen viel hij neer met bal en al …. achter de lijn 2-1 !  We gingen er weer in geloven.  We bleven druk zetten en kregen een hoekschop, kan altijd een gevaarlijk wapen zijn.  En deze keer was het dat inderdaad.  Via de kluts kwan de bal bij Finn, die zich geen moment bedacht en hoog in de touwen schoot 2-2 !    De jongens wilden al uitgebreid gaan juichen maar er hing een sensatie in de lucht, dus snel weer door gaan.  Er werden 4 minuten extra gespeeld en misschien zou het toch nog kunnen.  Nog 1 of 2 minuten te spelen.  Goed werk op rechts en vrije trap van buiten de 16 aan de zijkant.  Collin neemt de vrije trap maar wordt slecht weg gewerkt door Berkel.  Uiteindelijk maken ze er een corner van.  Kay gooit de bal gewoon hoog voor de pot op hoop van zegen. En de zegen kwam ….  van Rick, nu niet meer via de handen van de keeper maar gewoon hard, hoog in de goal 2-3 !!!  Gescoord in de ‘dying seconds’ zoals de Engelsen dat zo mooi noemen.   Super overwinning !  Berkel stortte na het laatste fluitsignaal ter aarde,  we hadden het bos geveld !