ARC 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

7 mei 2016 14:30

Annegarn, B.R.

sv Nootdorp deed wat het moest doen en versloeg ARC met klein verschil. De titel kan nog altijd behaald worden door de Nootdorpers. Volgende week moet dan Voorschoten’97 verslagen worden en Argon en FC ’s-Gravenzande moeten een gelijkspel overeenkomen. sv Nootdorp speelt in dat geval een beslissingsduel tegen Argon.

In de eerste helft van het duel tussen sv Nootdorp en ARC vielen weinig kansen te noteren. Na zeven minuten spelen werd een pass van sv Nootdorp op Roy Beijer terecht afgefloten door arbiter Bas Annegarn vanwege het meenemen van de bal met de hand. Acht minuten later was er opnieuw hands aan de zijde van de thuisploeg. De vrije trap van Robin de Hey werd door sv Nootdorp weggewerkt. De bezoekers kregen in de eerste helft nog een aantal kleine mogelijkheden, maar wisten niet te scoren. Vlak voor rust gaf Nootdorp-speler Marcley Manuela de bal voor, maar bij eerste paal miste Jeffrey Flohr het speeltuig. De bal ging vervolgens voor het doel langs.

De eerste doelpoging na de thee kwam van de kant van de Alphenaren. Een vrije trap van de hoek van de zestienmeter ging over iedereen heen en verdween over de achterlijn. Na bijna een kwartier spelen in de tweede helft mocht Jeffrey Flohr draaien en keren richting het doel. Het schot van Flohr ging voorlangs. Even later wist Mike Hollenberg een vrije trap ook niet de juiste richting te geven.

In de 66e minuut viel het eerste en enige doelpunt van het duel. sv Nootdorp zocht de aanval via Jeffrey Flohr die de bal bezorgde bij Daley Windhorst. Windhorst haalde vanaf de hoek van het strafschopgebied hard uit en schoot de 1-0 in de touwen. Tien minuten later werd Flohr in het strafschopgebied aangetikt en claimde een penalty. Arbiter Annegarn liet doorspelen. Flohr was het er niet mee eens en sprintte richting ARC-er Daniël Buynink, die de bal had en gaf hem een tik op de enkels. Annegarn twijfelde geen moment en toonde direct de rode kaart voor deze domme overtreding.

De ploeg van het trainerstrio Karelse/Boereboom/Sloos kwam in de slotfase niet meer in gevaar. ARC kreeg nog drie kleine mogelijkheden, maar ook deze leverden geen gevaar op.