Volendam (rkav) 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

30 april 2016 14:30

Perk, E. van der

sv Nootdorp trad tegen Volendam aan zonder de zieke trainer John Karelse. Met Dick Boereboom op de bank en zonder de geschorste Peter Korteling en de geblesseerde Daley Windhorst kwamen de gastheren tegen Volendam niet verder dan een gelijkspel, waardoor de koppositie moest worden afgestaan aan FC ’s-Gravenzande.

sv Nootdorp kwam het beste uit de startblokken. In de derde minuut bezorgde Gillian Pieper de bal bij Marcley Manuela, maar hij kreeg de bal niet onder controle waardoor de kans verloren ging. Vier minuten later ging bij een steekbal op Manuela de vlag van de assistent omhoog, maar scheidsrechter Van der Perk liet doorspelen. Manuela rondde keurig af. Na een goed gesprek tussen de arbiter en zijn assistent-scheidsrechter werd de treffer goedgekeurd: 1-0.

Om en om kregen beide teams kansen in het vervolg van de eerste helft. Een vrije trap van Charlie Windhorst belandde in de handen van Volendam-doelman Sander Binken. Windhorst mocht later in de eerste helft weer aanleggen voor een vrije trap. De bal ging over iedereen heen, maar ging net naast het doel. Ook Volendam zag haar kansen gekeerd worden door doelman Björn Benard. Vlak voor rust wist Volendam toch nog de gelijkmaker te produceren. Nick Tuyp schoot de bal diagonaal langs Benard het doel in.

Na de doelwisseling zag Charlie Windhorst in de 52e minuut zijn inzet aan de voor sv Nootdorp verkeerde kant langs de paal gaan. Twee minuten later pakte Benard een schot van afstand van Nick Tuyp en ook een schot van Bar Jonkerman kon de sv Nootdorp-doelman niet verrassen. sv Nootdorp zocht de aanval via Charlie Windhorst die tot twee keer toe Manuela bediende. Beide mogelijkheden leverden geen doelpunt op.

Met nog negen minuten op de klok kwam de thuisploeg weer aan de leiding. Marcley Manuela ging vanaf de linkerkant richting het doel en passeerde met schijnbewegingen diverse tegenstanders. Met rechts wist Manuela de bal in het doel te schieten. sv Nootdorp kon de drie punten echter niet in eigen huis houden. Een ingooi van Volendam van de rechterzijde kwam uiteindelijk bij Nick Tuyp terecht, die de bal in het doel kopte (2-2).