sv Nootdorp laat zege glippen in blessuretijd

Argon 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

19 maart 2016 14:30

Cantineau, L.E.

sv Nootdorp leek koploper Argon te laten struikelen. In de blessuretijd kwam de vereniging uit Mijdrecht toch nog op gelijke hoogte, waardoor het verschil op de ranglijst tussen de twee teams drie punten blijft.

In het eerste kwartier van het duel tussen sv Nootdorp en Argon waren de kansen voor de bezoekers. Al in de vierde minuut moest de Nootdorpse doelman Björn Benard handelend ingrijpen bij een voorzet van Wouter Winters. Ook een vrije trap van Jasper Werkhoven belandde in de handen van de doelman. Het enige wapenfeit in de eerste twintig minuten van sv Nootdorp kwam op naam van Marcley Manuela. Maar zijn rollertje ging ruim naast.

Na ruim 25 minuten spelen viel de eerste treffer. Een overtreding van Stefan Stam op Jesse van Nieuwkerk werd door arbiter Luca Cantineau bestraft met een penalty. Werkhoven verzilverde de strafschop die door Benard nog wel met de vingertoppen werd aangeraakt: 0-1. Na wat kleine kansen aan beide kanten vielen er vlak voor rust nog twee treffers. In de 40e minuut werd een pass van Daley Windhorst door Jeffrey Flohr het doel in gewerkt: 1-1. Vier minuten later stond Argon al weer voor, nadat Jesse van Nieuwkerk de bal had binnen gekopt: 1-2.

In het eerste deel van de tweede helft waren er weinig kansen te noteren. De thuisploeg kreeg in de 52e minuut wel drie hoekschoppen achter elkaar te nemen, maar deze leverden geen gevaar op. Een hoekschop van Firat Koc in de 62e minuut leverde de gelijkmaker op. Charlie Windhorst kopte de bal achter de doelman van Argon en tekende voor de 2-2. Met nog elf minuten op de klok kwamen de gastheren zelfs op voorsprong. Charlie Windhorst bezorgde de bal bij Marcley Manuela, die door Argon-keeper Romero Antonioli naar buiten werd gedreven, maar toch vanuit een onmogelijke hoek wist te scoren: 3-2.

In de blessuretijd gaf sv Nootdorp de zege toch nog uit handen. Een vrije trap van rechts belandde in de benenmassa voor het doel. Lorenzo Zorn schoot vervolgens de bal binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-3. De gemoederen raakten daarna nogal verhit en arbiter Cantineau liet niet al te lang meer doorspelen en stuurde beide teams richting kleedkamer.