Neptunus-Schiebroek 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

5 maart 2016 14:30

Annegarn, B.R.

sv Nootdorp speelde gelijk tegen Neptunus-Schiebroek en zakte door het puntenverlies op doelsaldo naar de tweede plaats. De Rotterdammers speelden voor de elfde keer dit seizoen gelijk. Het duel werd gade geslagen door de wethouder van Sport van Pijnacker-Nootdorp Benard Minderhout.

Het eerste gevaar in het duel tussen sv Nootdorp en Neptunus-Schiebroek ontstond voor het doel van de Rotterdammers. Een bal van Nootdorper Firat Koc werd door doelman Jelle Visser tegen een eigen verdediger aangeschoten, waardoor de bal terugkaatste richting het doel, maar net naast ging. Beide teams kregen een aantal kleine mogelijkheden in de eerste helft. Volkan Anlu van Neptunus-Schiebroek liep in de eerste helft tegen een gele kaart op vanwege een overtreding op Mike Hollenberg en vlak voor rust ontving hij een tweede prent na een overtreding op Jeffrey Flohr en mocht dus vroegtijdig gaan douchen.

Even later kreeg de fusieclub een grote kans, maar doelman Bernard lag bij een inzet van Mark van Leeuwen op de juiste plaats in de weg. Benard had de bal niet klemvast, maar zag in de rebound Leroy van Bueren over schieten.

Resultaat

Na de thee zocht sv Nootdorp met een man meer de aanval. In de 51e minuut gaf Daley Windhorst de bal vanaf rechts voor, maar er was niemand om de bal binnen te koppen. Roy Beijer gaf daarna de bal opnieuw voor, maar Windhorst kon de bal bij de tweede paal niet binnen glijden. Ook kansen voor Firat Koc, Roy Beijer, Aimen Said hadden niet het beoogde resultaat.

De verdediging van Neptunus-Schiebroek hield stand tegen de Nootdorpse stormloop. Yannick Blom kreeg voor een overtreding de gele kaart voorgehouden. De vrije trap van Mark van Leeuwen belandde recht in de handen van Benard. Zeven minuten later kreeg Blom opnieuw een gele kaart. De Nootdorpse aanhang zag er een schwalbe in, maar scheidsrechter Annegarn was onverbiddelijk. sv Nootdorp bleef daarna kansen creëren, maar wist niet meer te scoren.

In de blessuretijd mocht ook Aimen Said met rood vertrekken. Bij een hoge bal raakte Said met de elleboog Neptunus-aanvoerder Sander van der Velde en dit ontging de arbiter niet. Het duel eindigde in 0-0, waardoor Argon dankzij een 1-3 overwinning op Alexandria’66 de koppositie op doelsaldo kan overnemen.