Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

23 januari 2016 15:15

Scheidsrechter

Virancikli, I.

sv Nootdorp is de tweede helft van het seizoen goed begonnen. Ook in de eerste wedstrijd na de winterstop bleef de ploeg van het duo John Karelse en Dick Boereboom ongeslagen.

In Rotterdam wist sv Nootdorp haar ongeslagen status te behouden. De rode lantaarndrager Alexandria’66 gaf meer weerstand dan men op basis van de ranglijst mocht verwachten. De koploper vertrok echter uiteindelijk met een zwaar bevochten zege ( 2-1) uit de havenstad.

Na ruim twintig minuten openden de Nootdorpers de score. Rechtsback Daley Windhorst (foto) penetreerde diep in het strafschopgebied van de Rotterdamers waar hij precies op tijd vanaf rechts werd aangespeeld door Aimen Said en vervolgens de Rotterdamse goalie volslagen kansloos liet.

Na ruim een half uur kwam Alexandria’66 al weer op gelijke hoogte. Een voorzet van rechts werd door aanvoerder Yannick Blom ongelukkig in eigen doel gewerkt 1-1. In het restant van het duel kon de neutrale toeschouwer geen onderscheid ontdekken tussen de koploper en de hekkensluiter van de ranglijst. Alexandria zocht moedig de aanval en het spel vloog heen en weer.

Halverwege de tweede helft kwam sv Nootdorp weer aan de leiding na een perfect uitgevoerde counter. Korteling stuurde Firat Koc via de rechterflank de ruimte in. Hij speelde precies op tijd de het centrum insprintende Aimen Said aan, die met een prachtige volley bewees de topscorer van de geel-zwarte brigade te zijn.

De Rotterdammers drongen in het restant van het duel nog heftig aan op zoek naar de gelijkmaker, maar de Nootdorpse verdediging liet geen steken meer vallen. Firat Koc mocht in de slotfase van de goed leidende arbiter na twee keer geel wegens aanmerkingen op de leiding nog voortijdig de kleedkamer opzoeken, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar

Achtervolger Argon kwam bij WV/HEDW niet verder dan een 2-2 gelijkspel, zodat Nootdorp de voorsprong zag oplopen naar drie punten.