sv Nootdorp behoudt voorsprong van punt op Argon

Valken'68 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

12 december 2015 14:30

Broeckaert, D.

sv Nootdorp gaat de winterstop in als koploper van de 1e klasse B. Een overwinning was hiervoor noodzakelijk omdat ook de concurrenten in het laatste speelweekend een overwinning boekten. sv Nootdorp voldeed aan de verwachtingen met een ruime zege op Valken’68.

sv Nootdorp kreeg in de vierde minuut al de eerste kans tegen laagvlieger Valken’68. De vrije trap van Nick Sleeking vanaf de hoek van het strafschopgebied ging over de muur, maar ook over het doel. Vijf minuten later was het wel raak. Uit een pass van Mike Hollenberg kon Aimen Said scoren: 1-0.

De gastheren hadden de betere ploeg in de eerste helft, maar zag dit niet bekroond worden met meer doelpunten. Na ruim een kwartier spelen tikte Jeffrey Flohr een voorzet van Gillian Pieper voorlangs. Even later ging een crosspass van Peter Korteling richting Daley Windhorst. Windhorst gaf de bal voor aan Aimen Said, die met buitenkant linkervoet de bal in de handen van doelman Van der Nagel speelde. Van der Nagel stond ook in de weg bij andere mogelijkheden van de thuisploeg. Zo zag Yannick Blom zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden en werd ook vlak voor rust een schot van Aimen Said door de sluitpost gestopt.

Na de thee kreeg Jeffrey Flohr de eerste kans op een doelpunt, maar zijn vrije trap verdween in de muur. In de 53e minuut viel één van de spaarzame aanvallen van Valken’68 te noteren. Nootdorp-doelman Yannic Augustinus liet zich bij een hoekschop echter niet verrassen. sv Nootdorp trok weer ten aanval. Eerst werd een kans van Nick Sleeking nog gestopt, maar een bal van Aimen Said op Gillian Pieper werd door de laatstgenoemde keurig afgerond: 2-0.

Tien minuten later was het ook 3-0. Daley Windhorst gaf een steekbal op Said die een lange rush inzette richting het doel en Valken’68-doelman en wist Van der Nagel ook te passeren. De bezoekers kregen nog een kans via Rens van Klaveren, maar het net werd niet gevonden. Ook sv Nootdorp zag kansen van Aimen Said en Daley Windhorst niet in een treffer worden omgezet, waardoor de bereikte 3-0 ook de eindstand betekende werd.