Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

31 oktober 2015 14:30

Scheidsrechter

Rijsbergen, B. van

Argon stelde voor eigen publiek danig teleur tegen sv Nootdorp. De bezoekers kregen in de eerste helft vijf hoekschoppen te nemen en twee daarvan werden in een treffer omgezet. Na de thee kwam Argon nog wel terug in de wedstrijd, maar sv Nootdorp nam de drie punten mee huiswaarts: 1-2.

sv Nootdorp speelde een goede eerste fase en drong Argon in het eerste deel veelvuldig terug op eigen helft. Het leverde wel mogelijkheden op voor het Argon-doel, maar geen doelpunten. Na een half uur spelen kreeg ook de thuisploeg een goede mogelijkheid, maar een schot van Syrano Morrison verdween rakelings naast het sv Nootdorp-doel. Twee hoekschoppen van sv Nootdorp leverden weer niets op omdat de Argon-doelman de situatie meester bleef. Boy Wotte moest bij de Nootdorpers het veld verlaten na een misstap en werd vervangen door Marclay Manuela.

Attent
Tien minuten voor rust was Peter Korteling attent na weer een hoekschop en knullig uitverdedigen achterin bij Argon. Hij zette zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Op slag van rust werd het zelfs 0-2 toen invaller Marclay Manuela weer profiteerde van zwak optreden in de Argon-verdediging. Op slag van rust kwam sv Nootdorp nog even goed weg toen een vrije trap van Floris Mulder via de paal en de doelman naast het doel verdween.

Strafschop
Na de thee probeerde Argon iets te doen aan die 0-2 achterstand. Dat lukte, maar wel via een strafschop. Jesse van Nieuwkerk werd volgens arbiter Van Rijsbergen onreglementair afgestopt en Jasper Werkhoven kende geen problemen om doelman Yannick Augustinus vanaf de strafcshopstip te kloppen: 1-2. sv Nootdorp beperkte zich niet tot verdedigen en daardoor moest Argon in verdedigend opzicht vaak zeer alert blijven.

Geluk
De thuisploeg mocht van geluk spreken bij een inzet van Manuela. De bal stuiterde vanaf de onderkant van de lat weer het veld in. Argon probeerde het nog wel met twee verse wissels, maar de Nootdorpse defensie stond deze middag uitstekend en gaf geen mogelijkheden weg. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar de ploeg van het trainersduo John Karelse en Dick Boereboom stapte wel terecht als winnaar van het veld. sv Nootdorp staat door deze zege knap vierde, met slechts twee punten achter de beide koplopers Zwaluwen’30 en Voorschoten’97.