26 september 2015 14:30

Annegarn, B.R.

Ondanks het feit dat Vitesse Delft al heel snel in het duel met sv Nootdorp met tien man kwam te staan, bleef het spannend tot het einde toe in Nootdorp. De Delftenaren hielden lang zicht op een punt, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het bezoekende Vitesse Delft had een sterkte opening tegen sv Nootdorp. Een omhaal van Claudio Santos Silva belandde in handen van keeper Björn Benard. Ook een schot van Roy Bakker in de tweede minuut ging hoog over. Twee minuten later ging het mis voor de club uit Delft. Een overtreding van achteren van aanvoerder Micha van Dasler op Nick Sleeking binnen het strafschopgebied werd ‘beloond’ met een rode kaart en een strafschop voor sv Nootdorp. Boy Wotte verzilverde de penalty: 1-0.
Beide teams kregen daarna een aantal kansen. De beste mogelijkheid was voor invaller Roy Beijer die oog-in-oog met Vitesse Delft-keeper Marco Bergen Henegouwen kwam te staan. In de rebound was Nick Sleeking ook niet gelukkig in de afwerking. Vijf minuten daarna werd het 1-1 door een eigen doelpunt van Mike Hollenberg. Een corner ging richting de tweede paal waar doelman Björn Benard finaal onder de bal doorging en deze via de voet van Sander van Akkeren en de hand van Mike Hollenberg in het eigen doel ging.
Na de doelwisseling was het al snel weer 2-1 voor sv Nootdorp. Een corner van Boy Wotte ging over iedereen heen en belandde in het zijnet bij de tweede paal. Een omhaal van diezelfde Wotte ging tien minuten later hoog over en ook een fraaie steekbal van Peter Korteling op Marcley Manuela leverde niet het gewenste resultaat op voor de thuisploeg.

In de slotfase moest Nootdorp-goalie Benard nog in actie komen na een corner van Vitesse Delft. Een inzet van Koen Lahnstein in de korte hoek werd door Benard gepakt. In de slotminuut werd het toch nog 3-1. Een achteloos gegeven bal van Firat Koc belandde bij Aimen Said die richting doel ging. Said omspeelde de doelman en liet de bal tergend langzaam het doel in rollen.