De Poort 8
2631PT
NOOTDORP
tel. 015-3109726

Na afgelopen zaterdag de finale van de KNVB beker gewonnen te hebben van Excelsior M stond op woensdagavond de kraker tegen Quick op het programma. Inzet was een plek in de finale van de Haaglanden cup. De teams kennen elkaar goed en de laatste twee ontmoetingen in de competitie zijn geëindigd in 2-2, waarbij Quick de eerste wedstrijd had moeten winnen en wij de tweede. Tot nu toe speelde Quick altijd in een 4-4-2 formatie en er was deze avond gekozen om daar een 5-3-2 formatie tegenover te zetten. De reden voor deze tactiek is aan de jongens uitgelegd op het tactiekbord en goed voorbereid konden we om 19.00 uur met een heerlijk zonnetje aanvangen. De start was sterk, waarbij wij veel balbezit hadden en het spel konden maken. Dit resulteerde in meerdere goede kansen in de eerste helft, waar helaas niet voldoende mee omgegaan werd. We mochten uiteindelijk onze keeper Frank danken dat hij scherp was toen Quick 1 op 1 op de keeper afkon, ruststand was dus 0-0. Quick kwam wat scherper uit de kleedkamer en hadden in het eerste deel van de tweede helft de overhand. Er waren kansen aan beide kanten, waarbij wij de binnenkant van de paal raakte en Quick de onderkant van de lat, maar de goal viel niet. Totdat wij de deur wagenwijd openzette en een speler van Quick langs 5 man kon lopen en de 1-0 binnenschoot. Met nog 20 minuten op de klok was er werk aan de winkel. Exact op het moment dat wij de tactiek wilde aanpassen werkte Lucas een voorzet van Tunahan op miraculeuze wijze met zijn rug binnen, 1-1. Direct daarna werd Hugo diep gestuurd, leek de aanval te eindigen, maar wist Hugo op de achterlijn weg te draaien van zijn tegenstander en via twee schijven Tunahan te bereiken, die tegendraads de keeper verschalkte. De achterstand was dus in drie minuten omgebogen naar een voorsprong, 2-1. De scheidsrechter kende best wat minuten extra tijd toe, maar Quick wist niet meer te scoren, waardoor de eindstand 2-1 bleef. Ik ben als trainer al geweldig trots op dit team, met een kampioenschap en de winst van de KNVB Beker, maar hoe mooi zou het zijn als we de Haaglanden Cup hier aan kunnen toevoegen! 17 juni om 14.15 uur is DSO onze tegenstander op locatie van Wilhelmus. Nog één keer aanzetten boys!