Zwaluwen Jeugd Beker O16 1/2 finale Groep 1 A

Olympiaweg 6
2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Afgelopen zaterdag stond de halve finale van de beker op het programma. De dag begon mistig in Alphen ad Rijn, maar toen de zon doorbrak stond niets een mooie halve finale in de weg.
We moesten door omstandigheden met 10 eigen jongens aantreden en hadden gelukkig de hulp van het tweede team waar we 2 extra spelers van mee konden nemen. We speelden een variant op een eerder gebruikte tactiek en alle jongens waren goed geïnstrueerd wat er van ze verwacht werd. We hadden de eerste helft erg veel moeite om de bal in de ploeg te houden en het leek erop dat de spanning er goed in zat bij de jongens. Veel te vaak verloren we de bal al vroeg in de opbouw, waardoor ARC lekker in hun spel kon komen en het overwicht had de eerste helft. Al vroeg in de eerste helft moesten we onze enige wissel gebruiken en kwam Aly erin voor Dylan.
Grote kansen zijn er niet geweest de eerste helft, maar de meeste mogelijkheden waren voor de tegenstander. De rust werd bereikt met 0-0 en vanuit de trainers is voornamelijk motiverend gesproken.

In de eerste helft hadden wij al onze bedenkingen bij de keuzes van de grensrechter en de scheidsrechter en deze lijn werd door de arbiters helaas doorgetrokken in de tweede helft. De grensrechter vlagde iedere aanval van ons af, buitenspel of geen buitenspel en de scheidsrechter ging hier lekker in mee. Toen dit voor de zoveelste keer gebeurde en onze aanvoerder hier iets van zei kreeg hij direct een gele kaart, waarbij de scheidsrechter het nodig vond om hier nog wat versterkende woorden bij te gebruiken. Vanaf de kant werd dit uiteraard niet gewaardeerd en na een paar opmerkingen vond de scheidsrechter het nodig om het duel te staken.
Na 10 minuten onderbreking zijn we verder gegaan en niet veel later scoorde ARC. Onze grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter wuifde dit weg en nam niet eens de moeite om naar onze grensrechter toe te lopen. Het was duidelijk dat we tegen meerdere tegenstanders moesten vechten deze zaterdag en dit hebben we ook gedaan.

Na een heerlijke pass van Kaya kon Hugo alleen op de keeper af en zijn lobje belande tussen de palen en zo was het weer 1-1. Een schot van Kaya ging via de keeper nog bijna over de lijn en ARC heeft nog wat mogelijkheden gehad, maar de wedstrijd eindigde in 1-1.

De lijstjes voor de strafschoppen werden ingevuld en de jongens kregen de opdracht dat wat er ook zou gebeuren dat we als 1 team achter elkaar moesten blijven staan. Wij mochten beginnen en de eerste penalty werd benut door Kaya, maar ook de tegenstander scoorde, 1-1. Tweede nemer was Kevin, die zijn inzet helaas gekeerd zag worden en in de gelijkmakende beurt scoorde ARC, 1-2. Winston zorgde voor de 2-2 en toen stond onze rots in de branding Frank op. Frank pakte er twee op rij van ARC, waar Emile tussendoor de 3-2 op het scorebord had gezet. De scheidsrechter probeerde hier nog een stokje voor te steken door de eerste penalty van Emile onbegrijpelijk af te keuren, maar Emile scoorde er gewoon twee achter elkaar. Laatste nemer was Dennis. Ik zag hem al even slikken toen ik zijn naam op had geschreven en nu moest hij ook nog de beslissende penalty nemen. Dennis stuurde de keeper koel de verkeerde kant op en toen barstte de ontlading los, we gaan naar de finale!!

3 juni op het terrein van Westlandia treden we aan tegen de 16-1 van Excelsior Maasluis.