10 - 4

Escamp hsv F1

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 08

11 april 2015 8:30

Op deze zonnige, maar nog wel frisse ochtend, zijn er kansen voor de F3 om weer aansluiting bij de top te vinden. Gezien de brildiscussie vorige week, nu weer teruggevallen op onze vaste scheids Rinus.

Escamp verscheen maar met 6 jongens ipv 7. In de rust bleek dat onze kids dat niet allemaal al direct door hadden….. In de eerste minuut direct al een mooie actie van Souf die alleen op de keeper afging. De keeper kwam goed uit waardoor Souf net naast schoot. Ondanks de man minder, weet Escamp met een uitbraak de 0-1 er in te leggen….. Onhoudbaar voor Simon. Is dit nodig om de kids wakker te schudden?

Direct na de aftrap een mooie voorzet van Brent op Lucas en de 1-1 vliegt er in. Snel erna kon Souf nogmaals alleen op de keeper af en jawel deze keer met succes: 2-1. Eindelijk dan het moment: de  mama’s aan de kant mochten de Souf dance doen (is hier een foto of filmpje van, want die zou ik wel willen zien?!)! Escamp bleef, ondanks dat ze met 6 man speelden, wel gevaarlijk en aanvallen uitvoeren op de goal van Simon. Aanval gepareerd door Finn, maar wel net naast onze eigen goal (dat was even billenknijpen...). Escamp wist via de hoekschop toch een doelpunt te maken en gelijk te komen: 2-2.

Wat is er met onze (jarige) vrouw aan de hand? Normaal kaapt ze alle ballen weg bij de tegenstander en is ze supersnel. Dat lijkt vandaag wat minder. Wat blijkt, ze is met stevige buikpijn toch gaat spelen. Dat is nu echte voetballiefde, maar ook wel een beetje eigenwijs… Even naar de kant overleg met mams, bijkomen en even aankijken en an de rust er weer in.

Tijd om er weer even gas op te zetten door de mannen en vrouw van SV. Lucas op de keeper af, door de benen heen van de keeper, maar net voldoende gestopt door de keeper om voor de lijn te houden. Maar niet getreurd, al snel een schitterend samenspel en opbouw van Davie naar Lucas, naar Bhodi door, die vervolgens de voorzet aan Brent geeft, die de aanval cool afmaakte: 3-2. De volgende aanval eindigde in een hoekschop door Brent genomen en Lucas die de bal vervolgens in de goal schiet: 4-2. Gelukkig hebben we ook nog een keeper die een aanval van Escamp weet te pareren. In de spelhervatting via Souf naar Bhodi, die de het netjes afmaakt: 5-2. Net voor rust nog een aanval van Escamp. Veel gerommel en gefrommel voor het doel van Simon en oeps hij rolt over de lijn….. Stand bij rust 5-3.

In de rust, moest Adamo de mannen en vrouw toch wel even toespreken. Tegen 6 man, moet er meer in zitten. Dus verdedigers let op je plek en middenveld help mee verdedigen! Ook Escamp zal een peptalk gehad hebben, want direct na de rust schoten ze de 5-4 erin. Het zal toch niet gebeuren dat de kids eraf gaan? Ze wisten zich te herpakken. Souf met een geweldige boogbal van een afstandje: 6-4. Lucas wist door te breken, roept er een vader van Escamp “tackel!” en jawel daar ging Lucas tegen de grond (in volwassen voetbal zou dit rood zijn). Even later een verkeerde uittrap van Ecamp, die Lucas er alsnog inpoeiert: 7-4. Gerechtigheid.

Rick was inmiddels aan het turnen geslagen voor de goal, omdat het even wat rustiger was. Daar kwam de bal weer en hupsakee, daar stond Rick weer. Daarna SV weer in de aanval en Souf kopt hem via de lat in de goal of net niet????? O jee, zelfde situatie als vorige week (ook na een kopbal van SV). Zat de bal er nu wel of niet in? De kids zeiden van wel, scheids Rinus besloot van niet. Hebben we hier weer een Specsaver gevalletje? Kunnen Rogier en Rinus voor een aanbieding gaan: 2 voor de prijs van 1? Of kunnen we voor een bulkaanbieding gaan inclusief ouders en kinderen? Tip: snel wat aandelen Specsavers gaan kopen, want de F3 gaat voor omzet zorgen!

Nu ja, we staan behoorlijk voor, dus vol goede moed verder. Met 3 gele leeuwen op de goal van Escamp af, dat moet toch tot resultaat leiden zou je denken? En jawel, Lucas trapt de 8-4 naar binnen. Vervolgens Bhodi die Tjebbe weet te vinden en met het puntje van zijn schoen schiet Tjebbe de 9-4 erin. Ook Brent krijgt nog een kans na een mooie opbouw van achteruit met de 10-4 tot gevolg. Een vette en welkome overwinning!

Wederom een verjaardag vandaag. Daimy is 8 geworden en dat vraagt om traktaties. Gevolg: een lekker snoepzakje en  verwarring en paniek naderhand in de groeps app, omdat er snoepzakjes kwijt waren, snoepzakjes dubbel meegenomen zijn etc etc. Volgende keer namen op de zakjes?

Resultaat van vandaag: De aansluiting met de top is er weer: nummers 2 t/m 6 staan binnen 5 punten van elkaar en onze kids hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. En Rinus: bedankt voor het scheidsen (wat inside information heeft mij geleerd dat ook deze bal NIET over de lijn was, dus inderdaad geen doelpunt).