19 september 2020 10:30

Scheidsrechter

A.Geense (KNVB)

Zaterdag 19 september de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Xerxes uit Rotterdam.

Omdat zowel Lars als Viggo ontbreken vandaag, is Mark vandaag 1 van de centrale verdedigers naast Yannick, Luca en Storm. Delano staat uiteraard op goal en het middenveld bestaat vandaag uit Finn, Rick en Tyler. Voorin staan Thomas, Lesley en Semmy en op de bank zit naast Yuwan ook Mika uit de JO16-1 en Teake uit de JO15-1. Bedankt dat jullie ons konden helpen mannen!

Ondanks het feit dat we i.p.v. 8.30 om 10.30 spelen is SV nog niet helemaal wakker en we krijgen al vrij snel een waarschuwingsschot van Xerxes om onze oren, maar gelukkig is Delano wel wakker en pakt deze bal uitstekend. Helaas is de eerstvolgende aanval van Xerxes, nu via de andere kant, niet te stoppen voor Delano en komt Xerxes dus verdiend op een 0-1 voorsprong.

SV is wakker en begint ook te voetballen, wat resulteert in o.a. een goede kans voor Semmy, maar de bal gaat helaas over. Iets later krijgt Xerxes een corner waarbij onze keeper Delano ondersteboven wordt gelopen in het 5 meter gebied, maar de bal die vervolgens in het doel beland wordt tot ieders verbazing als doelpunt gerekend door de scheids 🙁.  Oordeelt u zelf maar of dit terecht is, maar volgens ons moet een keeper te allen tijde beschermd worden in zijn gebied, enfin ...0-2

SV blijft goed voetballen en Tyler maakt er na een uitstekende pass van Storm verdiend 1-2 van.

We gaan door en Lesley creëert zelf een uitstekende kans op de gelijkmaker maar schiet met links tegen de keeper en ook de rebound van Thomas gaat er niet in. Uit een vrije trap vlak voor de rust bij Xerxes krijgt 1 van hun spelers de bal voor zijn voeten en maakt de 1-3 ruststand.

We waren de eerste helft niet minder qua voetbal, maar wel qua felheid en daarnaast zat het ook gewoon niet mee.

In de tweede helft gaat het helaas mis. Delano neemt een vrije trap, maar door miscommunicatie wordt de bal onderschept en afgemaakt door Xerxes, 1-4. Yuwan komt in de ploeg voor Lesley. Het spel gaat in de tweede helft op en neer en we krijgen nog wel wat kansen, maar het ontbreekt aan scherpte voor de goal. In de slotfase komen Mika en Teake nog in de ploeg voor Yannick en Tyler, maar het blijft 1-4.

Al met al een terechte overwinning voor Xerxes die vandaag feller speelde dan wij. Maar ook was het duidelijk te zien dat we van deze ploeg niet hadden hoeven te verliezen.

Volgende week weer een nieuwe kans op de eerste 3 punten uit deze competitie mannen, hopelijk weer compleet met Lars en Viggo erbij !!