Ruime zege SV Nootdorp JO13-1 op DSVP JO13-1

DSVP JO13-1

Groep 1 21

12 september 2020 8:30

Servaas Toebosch

Op zaterdag 12 september heeft de JO13-1 van SV Nootdorp in de derby tegen DSVP JO13-1 een ruime 7-2 overwinning behaald.

Met invaller keeper Liam uit de JO12-1 in de gelederen voor de vorige week geblesseerd geraakte Robbie werd onder een heerlijk najaarszonnetje om 8:30 uur afgetrapt. Hoe lekker dat zonnetje ook, hoe stroef de bal rolde over het kletsnatte veld van de dauw. Dat leidde in de openingsfase tot een grote kans voor DSVP na een te korte terugspeelbal op de keeper. De uitstormende Liam kon net op tijd met een blok op de bal SV Nootdorp voor een 0-1 achterstand behoeden.

Daarna stelde Nootdorp snel orde op zaken, want in de 5e minuut brak Dennis goed door over rechts. Zijn harde schot werd in eerste instantie nog door de keeper gestopt maar de afvallende bal was voor Wolf een lekkere intikker: 1-0. In de minuten daarna trok SV het spel naar zich toe, maar bleef het achterin opletten geblazen voor tegenstoten van DSVP. De goed meevoetballende Liam moest een aantal keer zijn doel tot buiten het strafschopgebied uitkomen om doorgebroken DSVP-spelers het scoren te beletten.

In de 17e minuut zette Wolf het veldoverwicht van Nootdorp met een schot van afstand over de DSVP keeper heen verdiend om in een ruimere voorsprong: 2-0. En direct na de daarop volgende aftrap brak Dennis weer eens uit die met een prachtig schot ditmaal zelf wist te scoren: 3-0. Door een foutje in de eigen opbouw kwam DSVP terug op 3-1. En kort daarop moest Luca helaas met een voetblessure uitvallen. Nootdorp pakte de draad echter weer op en met nogmaals een schot van afstand over de keeper heen voltooide Wolf zijn hattrick: 4-1. En kort daarop bracht hij met een soortgelijke goal Nootdorp zelfs op een comfortabele 5-1 ruststand.

Na rust pakte Nootdorp aanvankelijk goed door. Al snel kon Thierry na een assist van Robin van dichtbij de 6-1 binnentikken. En enkele minuten later schoot diezelfde Robin van afstand de 7-1 binnen. Hoewel er in het resterende deel van de tweede helft nog bij vlagen met mooi combinatiespel goed gevoetbald werd, was de echte scherpte voor het doel eraf. DSVP wist nog op 7-2 te komen, maar dat was slechts voor de statistieken.

Daarmee stapten de mannen van trainer Kyle Stoop na het laatste fluitsignaal met een ruime 7-2 overwinning tevreden van het veld.