Ook 3e beker wedstrijd overwinning voor SV Nootdorp

2 - 4

Nootdorp JO17-1

Groep 1 06

12 september 2020 15:15

Vandaag de derde en tevens laatste bekerwedstrijd in de poule fase voor de JO17-1.
De eerste 2 bekerwedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen.
Met 1 been dus al in de volgende ronde maar dan moest nog wel worden afgerekend bij en met DUNO dat de eerste 2 wedstrijden al had verloren en dus alleen nog voor de knikkers speelde.

Helaas konden we vandaag niet beschikken over Lars, die zijn teen afgelopen vrijdag had geblesseerd. Heel veel sterkte Lars en hopelijk ben je er weer snel bij.
Randy moest zelf om 17 uur spelen dus nam assistent Ernst vandaag de honneurs waar. Rickie en Yuwan begonnen op de bank met wat kleine pijntjes.

Na een korte warming up omdat er simpelweg geen veld ruimte was om een warming te doen, begonnen de mannen aan de wedstrijd.
De eerste helft was SV heer en meester. Geduldig werd van achteruit opgebouwd omdat DUNO zich erg ver terug liet zakken.
Het centrale duo Luca en Viggo waren veel aan de bal om de bal in te spelen op de lopende middenvelders Thomas, Tyler en Finn.
De backs Yannick en Storm werden regelmatig ook in het spel betrokken door diepte te zoeken en de bal in de ruimte mee te krijgen.
Kansen zat maar doelpunten bleven uit. En dan is het de kunst om geduldig en geconcentreerd te blijven spelen want dan valt de goal vanzelf.
De goal viel inderdaad maar geheel tegen de verhouding in kwam DUNO op een 1-0 voorsprong. Slordig balverlies en de eerste de beste kans was raak voor DUNO.
Nou raken onze jongens niet zo snel in paniek en dus werd de jacht op de gelijkmaker ingezet. Lesley, Mark en Semmy waren prima op dreef dus de goal moest gaan vallen.
Na een scrimmage op het middenveld kwam de bal voor de voeten van Lesley die alleen voor de keeper de 1-1 maakte. Net lekker voor de rust.

Dan maar in de 2e helft de kansen die weer zullen komen, afmaken. Maar na een paar minuten in de 2e helft lag de bal alweer aan de verkeerde kant van het veld in het net.
DUNO kreeg een corner en met een ouderwetse inswinger vloog de bal zomaar in het goal. Wat er gebeurde begreep niemand. Bleef de bal hangen door de wind of dachten we allemaal dat de bal over zou gaan?
Het deed er niet meer toe want het stond 2-1 voor DUNO. Geen paniek want er was nog zeker 35 minuten te spelen.
Het spel werd wat rommeliger, er werd wat meer gelopen met de bal en het aantal kansen nam af. Rickie en Yuwan kwamen het veld in en brachten weer nieuwe energie.
Na een mooie aanval was het Finn die de 2-2 binnen schoot.

SV rook bloed en ging weer meer combineren wat meteen ook weer veel kansen opleverde. De 2-3 viel dan ook uit een mooi uitgespeelde aanval door Semmy.

Bij de kleine speldenprikjes van DUNO was Delano attent. Ook de 2-4 werd gemaakt door Semmy door alleen op de keeper af te gaan en beheerst binnen te schieten.

Het werd zelfs nog 2-5 door Rickie maar hij maakte hands en dus werd de goal volledig terecht afgekeurd.

Een duidelijke overwinning maar wel met horten en stoten. Positief is dat de jongens nooit opgeven ook als het even niet mee zit.

Gefeliciteerd spelers en trainers met de 1e plek in de bekerpoule. We zijn door naar de knock-out fase.

Volgende week begint het echte werk: de eerste competitie wedstrijd in de 7e divisie tegen Xerxes DZB. Vanaf 8.30 uur te zien op Sportpark 's-Gravenhout.