3 - 2

ARC

Groep 1 1e ronde

22 oktober 2019 20:00

Het hoofdveld van sv Nootdorp was in de middag al afgekeurd voor het bekerduel tegen ARC, waardoor moest worden uitgeweken naar een zeer slecht kunstveld, hoewel sv Nootdorp vanaf het begin van dit seizoen al had aangegeven niet te willen uitwijken naar haar inmiddels dertien jaar oude kunstgrasveld.

In de eerste helft was de beste kans voor sv Nootdorp in de twintigste minuut. Na een fraaie één-twee-combinatie met Ricoberto Luijando schoot Dirk Kusters de bal rakelings naast het doel van ARC. Twee minuten later kwam de bal in het strafschopgebied op de arm van Nootdorp-speler Mike Hollenberg. Scheidsrechter Hans Spaans wees resoluut naar de stip en toonde de Nootdorpse aanvoerder een directe rode kaart, waar veel arbiters een gele kaart voor zouden hebben getoond. De strafschop werd door Thom Nouwens benut: 0-1.

Na de thee was het op het veld erg mistig. Voor de toeschouwers was het spel af en toe moeilijk te volgen. Op het moment dat de mist wat optrok, was nog net te zien dat Coen de Groot van ARC van dichtbij al na vijf minuten de stand op 0-2 bracht. Ondanks het feit, dat sv Nootdorp met tien man en 0-2 achter stond, kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Na een eigenlijk mislukte aanval knalde Joshua Steenvoorden vanaf zo’n twintig meter afstand, via een speler van ARC, raak: 1-2.

Bij die 1-2 stand geloofden de mannen van Dick Boerenboom erin. Al binnen twee minuten werd dat beloond met de gelijkmaker. Na een combinatie op de middenveld schoot Giovanni Lunger vanaf dertig meter op het ARC-doel. Doelman Niels de Vogel verkeek zich en de 2-2 was een feit.
Bij een aanval van ARC maakte invaller Amin Ouass een overtreding waarna de leidsman uit Bleiswijk voor de tweede maal de rode kaart uit zijn borst zaak haalde. Beide teams moesten nu dus met tien man verder. In de slotminuten had de thuisploeg nog het beste van het spel en nadat Serhat Cakmak nog op de lat had geschoten en twee goede kansen waren gemist, zette Jaël Paas aan de rechterkant een aanval op, die in de laatste minuut werd afgerond door Serhat Cakmak: 3-2.

Tekst en Foto : Alex Pronk