Brielle, VV 1

1e klasse B

23 november 2019 14:30

A. Kuup (KNVB)

sv Nootdorp klom een aantal plaatsen op de ranglijst door een overwinning op Brielle. De formatie van trainer Dick Boereboom bezet nu de vijfde positie met maar een punt achterstand op XerxesDZB dat derde staat,

In de eerste helft tussen sv Nootdorp en Brielle bleven de doelpunten uit. De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken, maar Dick Kusters kwam een teenlengte tekort bij een voorzet van Joey van Maaren. Ook een inzet van Jop Verhagen miste het doel. Halverwege de eerste helft kreeg Brielle een viertal kansen, maar de doelpogingen van Elwin Spoel, Raoul Gillet, Anthony Pique en Jazzy Adams leverden gevaar op, maar geen treffer.

Zeven minuten voor de rust moest Pim Hulst gewisseld worden met hamstringklachten en speelde sv Nootdorp tien minuten met tien man omdat invaller Serhat Cakmak nog niet klaar was om het veld te betreden.

Cakmak maakte na rust meteen indruk met twee treffers binnen een paar minuten. Eerst ging een schot van de rand van het strafschopgebied via de vingertoppen van Brielle-doelman Lieshout de touwen in en daarna werd een voorzet van Mike Hollenberg, die richting de achterlijn ging, bij de tweede paal ingetikt: 2-0. De assistent-scheidsrechter van Brielle Jaap Quak stond wel met de vlag omhoog, maar arbiter Arie Kuup keurde het doelpunt na overleg toch goed.

In de 65e minuut werd het weer spannend. Zepp Jacobs kon vrij schieten en schoot de aansluitingstreffer binnen. Een paar minuten later was Brielle opnieuw gevaarlijk, maar een schot van Michael Mettrop belandde in het zijnet, waardoor de stand 2-1 bleef. De asstent scheidsrechter van Brielle vlagde nog een keer. Nu bij een schot van Ricoberto Luijando. De scheidsrechter greep in en vroeg om een vervanging van zijn assistent Quak. Eén van de bankzitters van Brielle nam de taak op zich. sv Nootdorp werd in de slotminuten nog een aantal keren gevaarlijk. Joshua Steenvoorden zag zijn schot eindigen in het zijnet en Serhat Cakmak kopte de bal op de paal. Het bleef echter bij een voor sv Nootdorp prima 2-1 stand.

Tekst en Foto : Sander de Hollander