1e klasse B

1 februari 2020 14:30

Scheidsrechter

M. Stuurman

sv Nootdorp moet angstvallig naar beneden kijken na het doelpuntloze gelijkspel tegen Die Haghe. De thuisploeg leverde op zich een goede prestatie tegen de sterke Hagenaars, maar zag de voorsprong op hekkensluiter VELO slinken tot vijf punten.

sv Nootdorp kreeg in de eerste tien minuten twee kansen, maar bleef met lege handen staan. Een schot van Ricoberto Luijando verdween via de handen van Die Haghe-doelman Bas Drost in het zijnet. Even later schoot Joshua Steenvoorden richting het doel uit een vrije trap, maar vond geen medespelers. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen voor Die Haghe. sv Nootdorp-doelman Yannic Augustinus greep goed in bij een steekbal op Sami Aoulad en hield ook vlak voor rust zijn doel schoon bij een vrije trap van Ricardo Rosario Lopes Landim, die Gino Mulder probeerde te bereiken. Tussendoor was ook een afstandsschot van Robin Laming ruim naast gegaan.

In het eerste kwartier na de rust was het sv Nootdorp dat weer gevaar probeerde te stichten. Een voorzet van Ricoberto Luijando kon voor het doel niet onder controle gekregen worden door Serhat Cakmak. Ook inzetten van Luijando en Jael Paas leverden de ploeg van trainer Marco Jalink geen voorsprong op. In de 77e minuut beging doelman Augustinus een overtreding door de bal over de zestienmeterlijn nog met de hand vast te houden. De vrije trap werd in tweeën genomen, maar het schot van Aoulad Said ging ruim over. Niet veel later schoot Joshua Steenvoorden de bal aan de voor sv Nootdorp verkeerde kant van het doel van Die Haghe.

In blessuretijd kreeg Die Haghe nog twee kansen. Een vrije trap van invaller Peter de Kleer belandde op de kruising. Twee minuten later werd een hoge bal van Sander de Jong bijna gedragen door de wind het doel in gedraaid. De snelle hervatting van Augustinus leverde ook niets meer op en het duel eindigde zoals het begonnen was: 0-0.