1 - 2

Nootdorp 1

1e klasse B

5 oktober 2019 14:30

In een aantrekkelijk en soms meeslepend duel kon sv Nootdorp drie punten meenemen van sportpark Ockenburgh. Op basis van de eerste helft was daar niets op af te dingen, maar Die Haghe hervond zich na rust en had minimaal recht op een gelijkspel.

Het werd een enerverende derby met voetbal op eerste klasse niveau. sv Nootdorp was in de eerste helft de meest efficiënte ploeg en nam door doelpunten van Pim Hulst in de 27e minuut, (nadat Die Haghe in de achtste minuut al de paal had getroffen door Robin Laming) en door Mike Hollenberg in de 34e minuut een voorsprong van 0-2 op de zwoegende, maar wel zoekende, brigade van Wim de Jong.

Die ruststand was enigszins geflatteerd omdat Jesse Bakker vlak voor de pauze verzuimde Die Haghe naar een aansluitingstreffer te schieten, na een actie van dichtbij via Sami Aoulad Said.
Die Haghe had het in de eerste helft moeilijk met sv Nootdorp, dat net even feller was en net even meer geconcentreerd speelde dan Die Haghe. Daar moet wel bij worden gezegd dat de doelman van Nootdorp, Yannic Augustinus, met een paar cruciale reddingen belangrijk was geweest voor de bezoekers.

Dat was anders in het tweede bedrijf. Die Haghe was direct bij de les en sv Nootdorp moest terug. Opnieuw was doelman Yannic Augustinus belangrijk na een inzet van Mitchell de Bas en duidelijk was dat de ploeg van trainer Dick Boereboom ging loeren op mogelijkheden om door te breken.
Bij een zware overtreding op de geblesseerd uitgevallen Robin Laming was arbiter Korbee coulant en toonde slechts geel.

Direct daarop kwam Die Haghe terug in de wedstrijd door een doelpunt van Phiras Cheoudi. Daarna was het vooral doelman Yannic Augustinus die sv Nootdorp op de been hield, al hadden Sami Aoulad Said, Peter de Kleer en Mark van Kippersluijs grote kansen op de gelijkmaker. De winnaar was het publiek, dat een enerverende tweede helft had gezien op een hoog niveau. Zowel sv Nootdorp als Die Haghe lieten zien dat zij dit seizoen tegenstanders zijn om rekening mee te houden.