sv Poortugaal

1e klasse B

28 september 2019 14:30

P.A. de Waard

sv Nootdorp was op eigen veld met tien man niet bij machte om een 0-2 achterstand ongedaan te maken. De formatie van trainer Dick Boereboom kwam nog wel terug tot 1-2, maar daar bleef het bij. Peter Korteling liep tegen een directe rode kaart aan.

In de openingsfase kregen sv Nootdorp en Poortugaal een aantal kansen, maar doelpunten bleven uit. Na twintig minuten spelen werd de doorgebroken Poortugaal-speler Gerwin Lake (international voor Sint Maarten) door Peter Korteling vastgehouden. Scheidsrechter Peter de Waard twijfelde geen moment en toonde direct rood aan Korteling. De vrije trap van Sven Breukhoven werd door doelman Yannic Augustinus met de vuisten weggewerkt.

Poortugaal zocht de aanval, maar kon Augustinus niet passeren. Na iets meer dan een half uur spelen leverde een foutje van Mike Hollenberg in de verdediging een gevaarlijke situatie op. De droge knal van Gerwin Lake ging net naast. Vlak voor rust was Lake wel trefzeker. Een inzet van Sven Verburg kwam via Augustinus bij Lake terecht die de 0-1 binnenschoot. Vlak voor het rustsignaal viel ook de tweede treffer. Gillian Pieper kon Qrushinco Rosina niet bijbenen. De speler van Poortugaal omspeelde de Nootdorpse doelman en zorgde voor een 0-2 ruststand.

Vlak na de pauze kreeg sv Nootdorp een kans. Een ingooi werd doorgekopt naar Jael Paas, maar weggewerkt. Ook een schot van Ricoberto Luijando ging ruim over. Met een uur op de klok kwam de thuisploeg toch terug in het duel. Een hoekschop van links werd bij de eerste paal doorgekopt en daarna door Mike Hollenberg binnengewerkt bij de verre paal: 1-2.

sv Nootdorp ging op zoek naar de gelijkmaker. Diverse mogelijkheden gingen verloren. In de blessuretijd hield Augustinus nog een schot van Poortugaal-speler Verburg tegen. Aan de andere kant eindigde een schot van Ricoberto Luijando in handen van doelman Bijl. Het bleef bij 1-2 en dat betekende dus duur puntenverlies op voor de formatie van Boereboom.

Tekst en Foto : Sander de Hollander