SHO 1

1e klasse B

16 november 2019 14:30

Q. Bogards (KNVB)

sv Nootdorp moest met veel invallers uit het tweede aantreden tegen SHO. Trainer Dick Boereboom miste namelijk om diverse redenen een aantal basisspelers. De thuisploeg leverde dan ook een knappe prestatie met een zege op de hoger geplaatste tegenstander.

Het eerste kwartier van de wedstrijd tegen SHO verliep voor sv Nootdorp moeizaam. De bezoekers waren de betere partij, maar konden het verschil niet in doelpunten uitdrukken. De thuisploeg kreeg daarna meer grip op het duel. Beide teams kregen kansen op een doelpunt, maar bij rust was de stand nog steeds 0-0.

In de tweede helft ontstond een leuk duel. Namens SHO kreeg Mitch Fransen een goede kans, maar doelman Yannick Augustinus kon redding brengen. In de 72e minuut leverde een prachtige aanval over links een voorzet van Pim Hulst op. Mike Hollenberg kon de bal van afstand fraai inkoppen achter doelman Peter Konings: 1-0.

SHO ging nog op jacht naar de gelijkmaker en kreeg vlak voor het eindsignaal nog een vrije trap in het vijf metergebied. De kans werd niet benut. Vooral op karakter en met bij vlagen goed spel sleepte sv Nootdorp de 1-0 zege uit het vuur.

Tekst : Roland vd Linden
Foto : Franca Dobbe