Mannen zaterdag, 1, 1e klasse B

25 april 2015 14:30

Hilgersom, A.

Bij sv Nootdorp zat John Karelse tegen Zwaluwen’30 op de bank als hoofdcoach, geassisteerd door Dick Boereboom en Dick Sloos. Karelse moest het roer overnemen, omdat zowel Boereboom als Sloos niet over de vereiste trainerspapieren beschikken voor een eersteklasser. Boereboom gaat komend seizoen de cursus UEFA A volgen.

Direct vanaf de aftrap startte sv Nootdorp met een gevaarlijke aanval. Na een voorzet vanaf de rechterflank kon Gillian Pieper inkoppen, maar Zwaluwen-doelman Albert-Jan de Vries keerde de bal. Na negen minuten moest aan de andere kant doelman Björn Benard in actie komen na een schot van Nout Barentsen, die zwaar op de huid werd gezeten door Yannick Blom.

In de 20e min kreeg sv Nootdorp een vrije trap mee, Pieper nam deze heel snel, maar de bal verdween een metertje naast het vijandelijke doel. Even later verdween een vrije trap van Serdar Ozturk aan de andere kant hoog over het Nootdorpse doel. Een verre uittrap van doelman Benard na een half uur spelen bracht de bal in het andere strafschopgebied bij Jeffrey Flohr, maar zijn schot belandde in de handen van doelman De Vries.

Klemvast

In de laatste vijf minuten voor rust nog enkele gevaarlijke acties. Zwaluwen-aanvaller Rivelino Grauwde ontdeed zich van Blom en Thomas Rodenburgh en gaf de bal op de rand van het strafschopgebied aan de vrijstaande Ozturk. Zijn inzet werd door doelman Benard tot hoekschop verwerkt. Even later was sv Nootdorp dicht bij de 1-0. Doelman De Vries was niet klemvast bij een voorzet van Boy Wotte, waarna Yannick Blom er als de kippen bij was, maar de Zwaluwen-goalie wist zich op tijd te herstellen. In de blessuretijd kwam de thuisploeg toch nog aan de leiding. Zwaluwen-verdediger Jurgen Roozendal haalde binnen de beruchte lijnen Rashidi Gilkes onderuit en scheidsrechter Aad Hilgersom wees naar de kalkstip. Doelman De Vries duikt koos nog wel de goede hoek, maar was te laat om de trap van Boy Wotte te keren: 1-0.

Dezelfde Zwaluwen-doelman moest een minuut na rust al weer in actie komen om een schot van Jeffrey Flohr onschadelijk te maken. Aan de andere kant werd een vrije trap van Ivo Rottine door doelman Benard gekeerd. Na een klein kwartier een mogelijkheid voor Flohr. Na een verre uittrap van doelman Benard kwam hij in balbezit en trachtte Zwaluwen-goalie De Vries met een lob te passeren, maar verdediger Gerry Schilder wist nog op de doellijn redding te brengen voor zijn ploeg.

Even later kwamen de bezoekers langszij. De bal kwam na een vrije trap vanaf de linkerkant bij de tweede paal terecht. Serdar Ozturk schoot in de korte hoek binnen. Doelman Benard was nog wel ter plaatse, maar liet de bal schieten: 1-1. sv Nootdorp was niet aangeslagen. En schot – of was hete en voorzet – van invaller Aldreyson Ortega werd nog maar ternauwernood door doelman De Vries overgetikt. Pal daarop werd de bal na een hoekschop door Blom bij de eerste paal doorgekopt, waarna Flohr net naast knikte. In de slotminuut viel dan toch de winnende treffer voor de gastheren. Gillian Pieper liep via de zijkant goed door, stuurde verdediger Ivo Rottine het bos in en scoorde in de verre hoek. Dat het in blessuretijd zelfs nog 3-1 werd, was alleen van belang voor de statistiek. Invaller Ener Nikocevic schoot de bal eerst tegen doelman De Vries op, maar in de rebound was Aldreyson Ortega wel trefzeker: 3-1. Het venijn zat ditmaal dus in de staart. Met nog twee duels te gaan is sv Nootdorp nog steeds niet definitief veilig. De voorsprong op de p/d-plaats is drie punten.