SEP 1 (zon)

1 - 3

Groep 1 1e KO ronde groep 1

10 november 2018 17:00

SEP en sv Nootdorp werkten hun bekerduel af op het kunstgrasveld omdat het hoofdveld afgekeurd was en geen verlichting heeft. sv Nootdorp, dat het zwaar heeft in de competitie, kwam als overwinnaar uit de strijd.

In de openingsfase kreeg sv Nootdorp twee kansen. Dominique Aries zag eerst een voorzet van rechts weggekopt worden en zes minuten later werd zijn bal door Agbor Eyongakpa over het doel gewerkt. Halverwege het eerste bedrijf schreeuwde SEP om een strafschop nadat Jeffrey Heijmenberg onderuit ging na het wegtikken van de bal door Aries. Arbiter Mohamed Moussaoui liet doorspelen.

In de 38e minuut werd een voorzet van Richard Kasius bij de tweede paal ingekopt door Ricoberto Luijando en kwam sv Nootdorp op een 0-1 voorsprong, Pim Hoornweg kreeg namens SEP nog een kans, maar Nootdorp-keeper Ronald Simonis hield zijn doel schoon.

Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op 0-2. Uit een snelle combinatie kreeg A-junior Joey van Maaren de bal en passeerde keeper Jack Bommelé. Drie minuten later viel de aansluitingstreffer. Na een ongelukkige botsing tussen invaller Marco van Blitterswijk (SEP) en Nootdorp-verdediger Izzy Rosini liet scheidsrechter Moussaoui doorspelen. Tyler van Baalen profiteerde en tekende de 1-2 aan.

Even later claimde SEP weer een strafschop nadat Marco van Blitterswijk op correcte wijze de bal werd ontfutseld door doelman Simons en over hem heen duikelde. De arbiter wilde er weer niets van weten. Na wat kansen over en weer gooide sv Nootdorp definitief het duel op slot. In de 90e minuut trok Agbor Eyongakpa naar de achterlijn en kon Gillian Pieper scoren: 1-3.

Tekst en Foto : Sander de Hollander