Swift

Hoofdklasse A

16 februari 2019 14:30

M. Jobse ( KNVB)

Voor sv Nootdorp lijkt degradatie bijna onafwendbaar. De achterstand na de nederlaag tegen Swift op Capelle is opgelopen tot negen punten. De ploeg van trainer Dick Boereboom staat op een vijftiende positie en moet met nog elf duels voor de boeg flink aan de bak.

In de eerste helft kreeg Swift de eerste kans. Het schotje van Carlos Groen ging net naast het Nootdorpse doel. Een minuut later belandde een steekbal van Rob Rutten in handen van Swift-keeper Joost Meendering. Aan de andere kant stopte Yannic Augustinus een inzet van Max Gerard van Wakeren.

Halverwege de tweede helft kwamen de Amsterdamse bezoekers op voorsprong. Een bal werd teruggelegd vanaf de achterlijn en voor het doel door de ingelopen Ron Rosenhart in de touwen gewerkt. Twee minuten later moest keeper Augustinus handelend optreden om de 0-2 te voorkomen.

In de 73e minuut kwam de 0-2 alsnog op het bord. Een lange bal van achteren werd vanaf de eigen helft door Van Wakeren meegenomen. Angelo Ravenberg en Jerry Plat waren te laat en Van Wakeren kon doorlopen richting doel en scoren. Vier minuten later kon de zojuist ingevallen Pim Hulst na een combinatie vanaf de hoek van het strafschopgebied de 1-2 aantekenen.

In de slotfase besliste Swift het duel definitief in haar voordeel. Ron Rosenhart werd in de rug geduwd door Gilian Pieper terwijl hij de bal wilde voorgeven. Scheidsrechter Matthijs Jobse wees naar de stip en gaf Pieper de gele kaart. Guido Moelee faalde niet vanaf elf meter en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3.

Tekst en foto : Sander de Hollander