Rijnvogels

4 - 0

Hoofdklasse A

27 oktober 2018 14:30

Ook in ronde negen is sv Nootdorp er niet in geslaagd om de punten – die te verdienen waren tegen FC Rijnvogels – mee naar huis te nemen. De formatie van trainer Dick Boereboom ging met 4-0 onderuit op de Kooltuin.

Al na drie minuten spelen kwam de formatie van trainer Dick Boereboom op een 1-0 achterstand te staan. Na een voorzet van Jaap van Duijn brak Roy van Leeuwen de score open en zette daarmee de Kooltuin-bewoners op voorsprong. De verhoudingen in het veld werden al heel snel duidelijk; de gastheren domineerden, maar konden in het eerste bedrijf het overwicht niet meer in doelpunten uitdrukken. Halverwege de eerste helft kreeg Agbor Eyongakpa een kleine mogelijkheid om zijn ploeg naast de gastheren te zetten. Even later liet Ryan Lugtigheid een crosspass los op de vrijstaande Marcley Manuela. Door het maken van te veel bewegingen werd deze kans ongebruikt gelaten. Aan de andere kant moest op een inzet van Roy van Leeuwen keeper Yannic Augustinus redding brengen. Vier minuten voor de doelwisseling wist ook Reno van Heiningen (FC Rijnvogels) het net achter Augustinus niet te vinden.

In de rust bleef Ricoberto Luijando (ex-Westlandia zaterdag) in de kleedkamer achter en werd zijn plaats ingenomen door Gillian Pieper. Drie minuten na de hervatting zette Jesse Driebergen op aangeven van Roy van Leeuwen de thuisploeg op 2-0. Na een klein uur spelen moest Marcley Manuela zich wegens een blessure laten vervangen door Dominique Aries. De aanvallen bleven op het doel van sv Nootdorp afrollen. Nadat Roy van Leeuwen zijn tweede doelpunt van de middag had aangetekend en de 3-0 voor de ploeg van trainer Jimmy Simons op het scorebord had gezet, werd een voltreffer van Jesse Driebergen wegens buitenspel afgekeurd. Met nog een klein kwartier te spelen werd Peter Korteling door Roy Beijer vervangen. Met nog vijf minuten op de klok plaatste Jaap van Duijn – geen onbekende in Haagse kringen na zijn verblijf bij ADO Den Haag – de eindstand van 4-0 op het digitale wedstrijdformulier.