Spijkenisse

4 - 1

Hoofdklasse A

15 september 2018 14:30

sv Nootdorp leek in de extra tijd van de eerste helft even niet bij de les. Leek de 0-0 ruststand een goede mogelijkheid te zijn voor de Nootdorpers, Spijkenisse scoorde in die slotfase nog tweemaal. Nadat sv Nootdorp nog even terugkwam, maakte Spijkenisse het karwei kundig af: 4-1.

sv Nootdorp dacht in en tegen Spijkenisse met een verdienstelijke 0-0 te gaan rusten. De realiteit voor de Nootdorpers was hard. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Spijkenisse twee keer keihard toe en moest de brigade van trainer Dick Boereboom de kleedkamer voor de thee opzoeken met een 2-0 achterstand. In de eerste minuut van de extra tijd gaf Stefano Goncalves doelman Yannic Augutinus het nakijken. Een minuut later kon dezelfde doelman weer de trieste gang naar het net maken. Nu werd Kees Tol de diepte ingestuurd en hij maakte het karwei koelbloedig af: 2-0.

Strafschop

Na dik een uur spelen kwam sv Nootdorp nog goed weg. Spijkenisse kreeg een strafschop te nemen, maar Kees Tol zal voor de bezoekers zo vriendelijk om dit buitenkansje te laten liggen. Wellicht gaf het sv Nootdorp moed, want een minuut later was de aansluitende treffer via Ricoberto Luijando (foto) een feit: 2-1. Mocht sv Nootdorp hoop hebben om alsnog langszij te komen, dan werd die al binnen vijf minuten teniet gedaan. Kees Tol maakte zijn fout door het missen van de ‘pingel’ goed, door Spijkenisse op 3-1 te zetten. Felino Jardim maakte er zes minuten voor tijd zelfs nog 4-1 van.

Hekkensluiter

En weer moest sv Nootdorp met een nederlaag huiswaarts en bezet de formatie van Dick Boereboom de laatste plaats in de zaterdag Hoofdklasse. En met die positie als hekkensluiter was vooraf toch geen rekening mee gehouden.

Tekst: Ton Beije