2 - 0

Nootdorp 1

Hoofdklasse A

18 mei 2019 14:30

Tegen hekkensluiter XerxesDZB had sv Nootdorp een unieke kans om een onoverbrugbaar gat te slaan met DFS en rechtstreekse degradatie te voorkomen. In Rotterdam ging sv Nootdorp echter met 2-0 onderuit.

In de zevende minuut kreeg XerxesDZB haar eerste kans. Uit een voorzet van links kopte William Darjij zonder kracht recht in handen van keeper Ronald Simonis. Met bijna een kwartier op de klok viel de 1-0 voor de Rotterdamse rode lantaarndrager. Een voorzet van rechts ging richting de tweede paal. Darjij schoof de bal onder de Nootdorpse keeper door. In het vervolg van de tweede helft kreeg XerxesDZB nog twee mogelijkheden, maar dit leverde geen resultaat op.

Na de doelwisseling kreeg doelpuntenmaker Darjij een nieuwe kans, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Peter Korteling. Een minuut later kon Pepi Ascension net niet zijn voet goed tegen de bal krijgen en even later kon ook Peter Korteling niet tot scoren komen. Ook de Rotterdammers kregen nog een goede mogelijkheid via Darjij, maar de bal ging voorlangs.

In de laatste tien minuten zette sv Nootdorp nog alles op alles. Korteling kwam net te laat bij een voorzet van Randy Stanneveld. Een afstandsschot van Dominique Aries ging net naast en even later zag Aries de bal na een nieuwe poging in handen van de keeper belanden. Ook Angelo Ravenberg kon het doel niet vinden. In blessuretijd kwam een uittrap van XerxesDZB-keeper Wesley van der Molen uiteindelijk terecht bij Bruce van Kesteren, die richting het doel ging en de 2-0 binnenschoot.