sv Nootdorp nog steeds zonder overwinning

Hoofdklasse A

3 november 2018 14:30

J. Rozendal

sv Nootdorp kon ook het thuisduel tegen DFS niet in winst omzetten. Na tien competitiewedstrijden heeft het team van trainer Dick Boereboom pas drie punten verzameld uit even zoveel gelijke spelen.

sv Nootdorp kreeg de eerste kansen in het duel met DFS. Een voorzet van Angelo Ravenberg werd weggewerkt bij eerste paal tot hoekschop. De hoekschop van Gillian Pieper werd door Roy Beijer over het doel geschoten. Ook een inzet van Jerry Plat werd in de zestiende minuut van de doellijn gehaald. Vlak daarna greep sv Nootdorp-doelman Yannic Augustinus goed in bij een hoge bal van DFS.

Zes minuten voor de rust kwam de 0-1 op het bord. Een hoekschop Marijn de Kler werd door Remy Raterink droog in de rechterhoek van het doel gekopt. Vlak voor rust kreeg DFS een grote kans op de 0-2. Na een overtreding van Peter Korteling op Remy Raterink wees scheidsrechter Jesse Rozendal naar de stip. Raterink zag zijn strafschop gestopt worden door penalty-killer Augustinus. In de rebound ging een bal van Noe Bokila voorlangs.

Na een paar speldenprikjes over en weer kwamen de bezoekers uit Opheusden in de 65e minuut op een 0-2 voorsprong. Een vrije trap van de rechter zijkant halverwege de helft van sv Nootdorp ging richting de tweede paal. Rick van Walsem kon de bal op miraculeuze wijze het doel in krijgen. In het vervolg van de tweede helft werd DFS in de counter een aantal keer gevaarlijk. Toch was het sv Nootdorp, dat de aansluitingstreffer produceerde in de slotminuten. Een voorzet van Angelo Ravenberg vanaf linkerflank werd bij de tweede paal ingekopt door Dominique Aries. De 2-1 was ook de eindstand.

Tekst en foto : Sander de Hollander