Jodan Boys

Hoofdklasse A

25 mei 2019 14:30

R. Groenewegen

Op eigen veld hield sv Nootdorp Jodan Boys op een doelpuntloos gelijkspel. Doordat concurrent DFS met 1-4 onderuit ging tegen Swift, verzekerde de ploeg van trainer Dick Boereboom zich van een plaats in de nacompetitie. DFS degradeert naar de eerste klasse.

Een voorzet van Ricoberto Luijando leverde in de zevende minuut het eerste gevaar op voor de gastheren. Bij de tweede paal leverde de inzet van Jerry Plat via een verdediger van Jodan Boys alleen maar een hoekschop op. Jodan Boys kreeg kort daarna twee kansen, maar vond doelman Yannic Augustinus even zoveel keer op haar pad. Na dik een kwartier belandde een schot of voorzet van Ryan Lugtigheid in handen van de Goudse doelman Wouter Beukers. Peter Korteling stond bij de tweede paal geheel vrij om in te schieten.

Doelman Augustinus hield sv Nootdorp op een gelijke stand door bij diverse inzetten van de bezoekers uit Gouda handelend op te treden. In het slotstuk van de eerste helft zag Mike Hollenberg een schot over gaan en een bal van Maurice Kerkhof ging voorlangs het vijandelijke doel.

Ook in de tweede helft lieten de doelverdedigers zich niet meer verrassen. Invaller Pepi Ascension zag drie schoten geen resultaat opleveren. De 0-0 was voor sv Nootdorp voldoende om rechtstreekse degradatie te voorkomen. In de eerste ronde van de nacompetitie is de formatie van trainer Dick Boereboom vrij. Op 8 juni wacht het uitduel bij de winnaar van de ontmoeting tussen het Groningse Oranje Nassau en DTS Ede. In het eerste geval een busreis van ongeveer drie uur, in het tweede van slechts een uur.

tekst en foto : Sander de Hollander