Achilles Veen

Hoofdklasse A

11 mei 2019 14:30

R. (Rick) Turk

sv Nootdorp blijft hopen op het ontlopen van directe degradatie. De mannen van trainer Dick Boereboom hielden op eigen veld Achilles Veen verrassend onder de duim. Een belangrijke zege, omdat ook concurrent DFS een overwinning boekte.

Het eerste gevaar in het duel kwam van Achilles Veen. Een schot van Niek Wilborts belandde op de buitenkant van de paal. Niet veel later ging een bal van Ricoberto Luijando voorlangs het vijandelijke doel. Na een kwartier kwamen de bezoekers op 0-1. Een schot van Niek Wilborts werd nog gekeerd door doelman Yannic Augustinus. In de rebound schoot Roel de Kruijk Achilles Veen naar een voorsprong.

De vreugde was van korte duur. Vijf minuten later ontving Pepi Ascension een steekbal. Ascension ging richting achterlijn en gaf de Veense keeper Jamil Kools in de korte hoek het nakijken: 1-1. sv Nootdorp kreeg nog twee kansen in een korte tijd, maar kon niet op een voorsprong komen.

Ook in de tweede helft kreeg de thuisploeg goede mogelijkheden. Rob Rutten stuitte twee keer op de doelman en ook een schot van Luijando ging ruim over. In de 71e minuut was het eindelijk raak. Uit een hoekschop van Ascension ging de bal via het hoofd van Ricoberto Luijando naar Peter Korteling, die van dichtbij kon intikken: 2-1.

Met nog acht minuten te gaan moest Rob Rutten het veld verlaten. Rutten kreeg zoveel aanslagen op zijn enkels te verdragen, dat hij niet verder kon. Met Pim Hulst als vervanger speelde de ploeg van trainer Dick Boereboom het duel vakkundig uit en hield de punten in eigen huis.

Tekst en foto : Sander de Hollander