XerxesDZB 1

Hoofdklasse A

22 september 2018 14:30

C. Prooi (KNVB)

sv Nootdorp had in het thuisduel tegen XerxesDZB maar één opdracht: de volle buit binnenhalen of tenminste van de hatelijk nul afkomen. Dat laatste is gelukt. De Rotterdammers werd met een 1-1 gelijkspel huiswaarts gestuurd.

Al na drie minuten spelen een mogelijkheid voor sv Nootdorp. Ricoberto Luijando werd weliswaar naar buiten gedreven bij een Nootdorpse aanval, maar wist de bal toch nog voor te geven op Ryan Lugtigheid. Hij nam de bal nog aan, maar zijn schot was niet meer dan een afzwaaier. Na een kwartier kwam de thuisploeg goed weg. De bal werd bij de tweede paal richting Nootdorp-doel gekopt, maar Mike Hollenberg bracht redding op de doellijn. Vier minuten later weer alle hens aan dek bij sv Nootdorp. De bal werd teruggelegd op de zestienmeterlijn, maar Moreno Marengo (ex-ADO Den Haag) schoot ruim naast.

Halverwege het eerste bedrijf verscheen sv Nootdorp weer gevaarlijk voor het Rotterdamse doel. Ricoberto Luijando legde af op Agbor Eyongakpa, die zijn schot door XerxesDZB-doelman Wesley van der Molen met de vingertoppen zag worden overgetikt. Aan de andere kant kwamen de gastheren weer goed weg toen een inzet van Leonardo de Pina – na een hoekschop van Raoul Gangadin – via Ryan Lugtigheid tegen de paal belandde en terug het veld in sprong. Vlak voor rust had doelman Yanic Augustinus weinig problemen met een schot, dat recht in zijn handen verdween.

Na de doelwisseling al snel een botsing voor het doel tussen Jordan Kroon en Nootdorper Daley Windhorst. Beiden konden de wedstrijd vervolgen. Na elf minuten werd de ban gebroken en kwam XerxesDZB op een 0-1 voorsprong. Bruce van Kesteren verraste met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Augustinus. Met nog twintig minuten op de klok claimde sv Nootdorp een strafschop, omdat na een schot van Agbor Eyongakpa de bal met de hand werd beroerd door een Rotterdamse speler in het eigen zestienmetergebied. Scheidsrechter Collin Prooi wilde van een strafschop echter niets weten en liet doorspelen.

Een hard werkend sv Nootddorp kreeg toch loon naar werken. Nog geen minuut na het niet toekennen van een pingel lag de 1-1 toch in het Rotterdamse doel. Uit een hoekschop werd de bal via Ricoberto Luijando door Angelo Ravenberg in het XerxesDZB-doel gewerkt: 1-1. sv Nootdorp hield daarna de gelederen gesloten en ook de defensie van de bezoekers hield stand. De ploeg van trainer Dick Boereboom is in ieder geval van de hatelijke nul af, maar bezit nog wel de laatste plaats. Volgende week wacht de streekderby FC ‘s-Gravenzande-sv Nootdorp op het Juliana Sportpark.

Tekst en foto : Sander de Hollander