Zwaluwen

Hoofdklasse A

6 oktober 2018 14:30

P. Raven (KNVB)(KNVB)

De doelpunten in het duel tussen sv Nootdorp en Zwaluwen Vlaardingen vielen in de slotfase. De Nootdorpers leken de wedstrijd uit handen te geven, maar kwamen in de blessuretijd toch nog langszij.

Zwaluwen Vlaardingen zette in de openingsfase veel druk, maar sv Nootdorp hield stand. Aan beide kanten was in de eerste tien minuten een goede kans te noteren. Een voorzet van Nootdorp-speler Angelo Ravenberg werd door Ryan Lugtigheid voorlangs geschoten. Aan de andere zijde belandde een kopbal van Raoul Gillet in de handen van doelman Yannick Augustinus.

Na iets meer dan een half uur spelen ging Dylan Bernadina door zijn enkel en moest gewisseld worden. sv Nootdorp-trainer Dick Boereboom bracht Daley Windhorst in als vervanger. Beide teams stichtten nog gevaar voor het doel, maar de rust werd bereikt met de brilstand op het bord.

sv Nootdorp startte voortvarend na rust. Een vrije trap van Ricoberto Luijando ging over iedereen heen, maar kwam op de buitenkant van de paal terecht. Halverwege de tweede helft hield Luijando met kunst en vliegwerk aan de zijlijn de bal binnen en kwam naar binnen. Zijn voorzet werd door Agbor Eyongakpa op de vuisten van Zwaluwen-keeper Tienen geschoten.

In de slotfase zocht sv Nootdorp de aanval maar kon het niet afmaken. Met nog drie minuten te gaan deden de bezoekers dat wel. Een snelle counter leverde een doelpunt van Joseph Goncalves op. Een nederlaag leek in de maak, maar in blessuretijd greep de thuisploeg alsnog een punt. Een voorzet van Randy Stanneveld werd ingeschoten door verdediger Peter Korteling: 1-1.

De Nootdorpers hebben duidelijk een scorende spits nodig en heeft de oplossing al in huis. Marcley Manuela heeft al speelminuten gemaakt in het tweede elftal en kon direct al drie keer het net te vinden.

Tekst en foto : Sander de Hollander