Spijkenisse

Hoofdklasse A

19 januari 2019 14:30

T. Hardeman

sv Nootdorp, de ploeg van trainer Dick Boereboom, deed zaterdag voor eigen publiek wat het moest doen. De tweede seizoenshelft beginnen met een driepunter. Na een zware eerste helft, had de thuisploeg na rust aan één treffer genoeg om lachend het veld af te kunnen gaan: 1-0.

In de eerste helft stond sv Nootdorp bijna constant onder druk, maar echt gevaarlijke kansen kreeg Spijkenisse niet. De thuisploeg is in dat deel van de wedstrijd bijna niet voor het doel van de bezoekers verschenen. Als er een kans van Spijkenisse was, dan stond doelman Yannic Augustinus telkens op de juiste plaats om zijn doel schoon te houden.

Na de pauze gelijk vanaf de aftrap een feller sv Nootdorp, dat goed uit de startblokken kwam. Dat resulteerde voor de gastheren in een aantal kansen voor onder meer Ricoberto Luijando, maar zijn inzet verdween via de vingertoppen van de doelman tot hoekschop. Na die hoekschop een scrimmage voor het doel, waarbij de spelers van sv Nootdorp de scheidsrechter probeerden te overtuigen dat de bal over de lijn zou zijn geweest, maar arbiter Thomas Harderman wilde van niets weten en liet doorspelen. In het amateurvoetbal is de VAR nog niet ingevoerd.

Na dik een uur spelen kwam de 1-0 op het scorebord te staan. Uit een hoekschop vanaf de rechterflank van Ryan Lugtigheid werd de bal voor doel weggebokst door de Spijkenisse-doelman, maar kwam voor de voeten van Angelo Ravenberg, die hard uithaalde tegen de touwen: 1-0. Na het doelpunt probeerde Spijkenisse weer de druk op te voeren maar sv Nootdorp wist dat aardig te ontregelen. Er was zelfs een aanval van de thuisploeg, waarin centrale verdediger (en aanvoerder) Mike Hollenberg in het strafschopgebied van Spijkenisse beweerde te zijn aangetikt en een penalty claimde. Ook nu wilde scheidsrechter Harderman van niets weten. Na een bloedstollende lange blessuretijd floot de leidsman voor het eindsignaal en wist e ploeg van trainer Dick Boereboom de zo belangrijke drie punten bij te schrijven.

Tekst en foto : Sander de Hollander