sv Nootdorp ziet Capelle na rust in kort tijdsbestek duel beslissen

Capelle

Hoofdklasse A

8 september 2018 14:30

P. Raven

sv Nootdorp bleef ook in haar tweede duel in de zaterdag Hoofdklasse zonder punten. Op eigen veld moest de ploeg van trainer Dick Boereboom na een 1-1 stand bij rust, toch nog ruim haar meerdere erkennen in het uit de derde Divisie gedegradeerde Capelle.

Het eerste schot van de wedstrijd kwam van sv Nootdorp-kant, maar het was na zes minuten niet meer dan een ‘rollertje’ van Pim Hulst. Zes minuten later moest doelman Yannic Augustinus op een venijnig schot, dat hij tot hoekschop wist te verwerken. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Rutger de Bos van Capelle een mogelijkheid, maar hij kopte de bal over het Nootdorpse doel. Even later werd aan de andere kant de bal uit een vrije trap van Ryan Lugtigheid licht getoucheerd, maar het leverde voor de thuisploeg niet meer dan een hoekschop op.

Na dik een half uur spelen kwamen de bezoekers dan toch aan de leiding. Mike Hollenberg beging op de rand van de zestien een overtreding op Bram van Eijk. Scheidsrechter Pedro Raven wees echter naar de stip. Bram de Bruin stuurde doelman Augustinus naar de verkeerde hoek: 0-1. Nog voor de pauze kwam de formatie van Dick Boereboom al weer langszij. Pim Hulst liet de bal na een voorzet slim lopen, waarna Agbo Eyongakpa zes minuten voor rust de gelijkmaker scoren door de bal langs doelman Bradly van der Meer te werken: 1-1.

De eerste tien minuten van de tweede helft liet een heel ander sv Nootdorp zien. De gastheren wisten de nodige grote kansen te creëren. Een schot van Pim Hulst ging voorlangs. Na een ingooi van Mike Hollenberg kwam de bal bij Ricoberto Luijando, die doelman van der Meer op zijn weg vond en in de rebound schoot Roy Beijer weer tegen de doelman op. Een steekbal van Ryan Lugtigheid op Eyongakpa, maar de bal gaat via een verdediger naast. Eyongakpa kreeg nog een goede mogelijkheid, maar wilde het zelf in de korte hoek proberen, terwijl medespelers er wellicht beter voor stonden. Gescoord werd er echter niet en dan treedt de aloude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel.

In een tijdsbestek van vijf minuten rond de zestigste minuut sloeg Capelle tweemaal toe. Na een hoekschop kopte Nassim Asrih bij de tweede paal de bal langs doelman Augustinus: 1-2. Vlak daarna een snelle counter van de formatie uit Capelle en Bram de Bruin bracht de marge op twee treffers: 1-3. Trainer Dick Boereboom voerde kort daarna een dubbele wissel uit. Uit het veld gingen Jerry Plat en Roy Beijer (beiden met geel op zak) en in hun plaatsen kwamen Randy Stanneveld en Gillian Pieper. Het mocht niet echt baten, want met nog twintig minuten op de klok gooide weer Bram de Bruin het duel in het slot: 1-4. sv Nootdorp bleef werken voor een beter resultaat en zag Mike Hollenberg de bal uit een vrije trap hard in de muur knallen en twee minuten later verdween de bal na een vrije trap van Ryan Lugtigheid over de kruising bij de bezoekers. Het bleef echter bij 1-4.

Tekst en foto : Sander de Hollander