sv Nootdorp neemt afstand van laatste plaats

Smitshoek

Hoofdklasse A

20 april 2019 14:30

M.J.Kloet (KNVB)

sv Nootdorp is nog in de race om directe degradatie te voorkomen. Zelf versloeg de equipe van trainer Dick Boereboom Smitshoek met ruime marge. Concurrent DFS ging met 0-2 onderuit bij Ter Leede.

Bij sv Nootdorp ontbraken Agbor Eyongakpa (blessure) en Maurice Kerkhof voor het belangrijke duel met Smitshoek. sv Nootdorp gaf meteen gas in de eerste tien minuten en dit leverde twee treffers op. Na zeven minuten spelen speelde Peter Korteling Rob Rutten aan die vervolgens Dominique Aries in stelling bracht: 1-0. Een minuut later toucheerde Mike Hollenberg een vrije trap van Ryan Lugtigheid en zag de bal in de touwen verdwijnen: 2-0.

Smitshoek kreeg voor het rustsignaal nog een drietal kansen, maar kon doelman Yannick Augustinus niet verrassen. De gastheren zagen een vrije trap van Rob Rutten halverwege de eerste helft ruim over het doel heen gaan.

Vier minuten in de tweede helft kreeg Smitshoek een vrije trap maar het schot van Jurien Reineta ging ruim voorlangs. sv Nootdorp deelde een aantal plaagstootjes uit, maar pas in de 79e minuut viel de bevrijdende derde treffer. Een voorzet van Jerry Plat werd bij de eerste paal ingeschoten door Ryan Lugtigheid. Smitshoek zocht in de slotfase nog de aanval, maar kon de stand geen draaglijker aanzien geven: 3-0.

Door deze zege naderde sv Nootdorp DFS tot op twee punten. De concurrent uit Opheusden heeft nog wel een duel minder gespeeld. Maandag stuit DFS op Capelle dat op een elfde plaats staat en de punten ook nog hard kan gebruiken.

Tekst en foto : Sander de Hollander