Ter Leede

Hoofdklasse A

8 december 2018 14:30

B. van Rijsbergen ( KNVB)

sv Nootdorp moest op eigen veld de tiende nederlaag van het seizoen incasseren. Hoogvlieger Ter Leede nam de punten mee naar Sassenheim. De bezoekers kwamen zowel voor als na rust één keer tot scoren: 0-2.

In de zevende minuut kreeg Ter Leede haar eerste kans. Het rollertje van Jeffrey Bok werd door sv Nootdorp-doelman Yannic Augustinus echter gekeerd. Vier minuten later moest Augustinus wel vissen. Een voorzet van links van Bok werd voor het doel ingekopt door Brayan Calcedo Mosquera: 0-1. Na dik een kwartier spelen kreeg de thuisploeg één van haar spaarzame kansen voor rust. Uit een hoekschop van Ryan Lugtigheid probeerde Mike Hollenberg – overigens zonder succes – met een hakje doelman Michael Bekkers te verschalken.

In het vervolg van de eerste helft waren de kansen voor Ter Leede. Brayan Calcedo Mosquera kreeg drie kansen op zijn tweede treffer, maar kwam niet tot scoren. sv Nootdorp-speler Daley Windhorst kopte een bal van Robert Steemers weg voor het doel en Jeffrey Bok zag zijn inzet in de slotfase geen resultaat opleveren.

De tweede helft leverde niet veel hoogtepunten op. Een poging van Calcedo Mosquera werd tot hoekschop gewerkt door doelman Augustinus en aan de andere kant gaf sv Nootdorp-speler Mike Hollenberg de bal voor, maar bij de tweede paal kopte Rob Rutten naast. Vijf minuten voor het eindsignaal werd het duel definitief beslist. De gastheren zochten vol de aanval en gaven achterin ruimte weg. Een steekbal door de verdediging van de ploeg van trainer Dick Boereboom kwam bij Robert Steemers terecht, die de buitenspelval omzeilde en scoorde: 0-2.

Tekst en foto : Sander de Hollander