sv Nootdorp moet na rust buigen voor Smitshoek

Nootdorp 1

Hoofdklasse A

1 december 2018 14:00

sv Nootdorp had, na de laatste winst van vorige week op FC Den Bosch 2 gehoopt op een nieuw succes uit tegen Smitshoek. Trainer Dick Boereboom wist echter vooraf, dat het geen gemakkelijke middag zou worden in Barendrecht.

In de eerste helft wisten de Nootdorpers nog prima stand te houden. Zij gingen dan ook met een 0-0 stand aan de thee en was er dus nog van alles mogelijk. Na een uur spelen nam gastheer Smitshoek echter de leiding door een treffer van Luc Delmee: 1-0.

Strafschop

Acht minuten later mochten de gastheren een strafschop nemen en weer Delmee liet vanaf elf meter het net achter doelman Yannic Augustinus (foto) voor de tweede maal bollen. Voor sv Nootdorp was op dat moment met nog zo’n dikke twintig minuten te spelen een bijna onmogelijke opgave om nog minimaal een punt mee te nemen uit Barendrecht.

Rode lantaarn

Dat lukte dan ook niet, aar wel Smitshoek wist nog eenmaal te scoren. Jordi Dekker bracht de 3-0 eindstand op het scorebord. Smitshoek nestelde zich hiermee op een plek in de middenmoot en sv Nootdorp blijft, samen met XerxesDZB, de drager van de rode lantaarn, met zeven punten achterstand op nummer veertien Capelle.