sv Nootdorp draait in paar minuten duel volledig om

Jong FC Den Bosch

Hoofdklasse A

24 november 2018 14:30

M. Jobse (KNVB)

sv Nootdorp leek tegen FC Den Bosch 2 tegen haar negende nederlaag van het seizoen op te lopen. In de slotfase van het thuisduel grepen de Nootdorpers alsnog de winst na een 0-2 achterstand. Voor de ploeg van trainer Dick Boereboom, komende week te gast bij Haaglanden Voetbal aan tafel, de eerste zege van het seizoen.

sv Nootdorp kende een rampzalige openingsfase. Binnen tien minuten nam het talenteam van FC Den Bosch een 0-2 voorsprong. Uit een steekpass speelde Leo Vaisanen Imrane Oulad Omar aan. Omar ging naar de achterlijn trok naar binnen en schoot de bal in de touwen. Drie munten later werd een hoekschop van rechts bij de eerste paal doorgekopt, waardoor Leo Vaisanen kon scoren.

Na een kwartier kreeg Den Bosch 2 een kans op de 0-3 maar Randy Stanneveld kon de bal van de doellijn koppen. Kansen waren er daarna over en weer, maar de keepers Yannic Augustinus (sv Nootdorp) en Felino Helderton (Den Bosch 2) hielden hun doel schoon. Nootdorper Ricoberto Lijandro zag tot twee maal toe de doelman ingrijpen bij zijn inzetten. In de slotminuut kopte Randy Stanneveld voor het doel langs.

Na rust was de eerste kans weer voor Den Bosch 2, maar Augustinus duwde het afstandsschot van Imrane Oulad Omar fraai uit het doel. Den Bosch-doelman Helderton moest daarna alle zeilen bijzetten om de Nootdorpers te stoppen. Inzetten van Dylan Bernadine, Jerry Plat en Agbor Eyongakpa strandden op de doelman en ook een kopbal van Ricoberto Luijandro kon de sluitpost niet verrassen.

Na wat kleine kansen van Den Bosch 2 brak de slotfase aan. In de 86e minuut kwam de aansluitingstreffer tot stand. Bij een afstandsschot van Jerry Plat stond keeper Helderton aan de grond genageld en verdween de bal het doel in: 1-2. Een minuut later was het bijna 2-2 uit eenzelfde situatie, maar nu ging de bal over. In de 88e minuut schoot Ricoberto Luijandro in het strafschopgebied tegen de arm van Omar Boulamhayan aan. Agob Eyongakpa schoot de gegeven strafschop het doel in: 2-2.

In de slotminuut pakte Nootdorp ook nog de victorie. Een bal van Serano van der Hurk zeilde over de doelman heen en belandde in de kruising van de verre hoek en daardoor kon sv Nootdorp met een 3-2 zege van het veld stappen.

Tekst en foto : Sander de Hollander