RKAV Volendam

Hoofdklasse A

6 april 2019 14:30

B.J. (Gerrit) Fikkert

Op eigen veld zorgde Nootdorp voor een daverende verrassing door Volendam met 3-1 klop te geven. De in degradatienood verkerende formatie van trainer Dick Boereboom nam door de overwinning een voorsprong van zeven punten op hekkensluiter XerxesDZB.

sv Nootdorp kende een sterke openingsfase. Al meteen in de eerste minuut kreeg de thuisploeg een kans, maar kon die nog niet verzilveren. Een paar minuten later was het wel raak. Een uittrap van sv Nootdorp-doelman Ronald Simonis belandde bij Dominique Aries, die tegen de doelman van Volendam aanschoot. In de rebound tekende Ryan Lugtigheid voor de 1-0.

Na elf minuten spelen zag Rob Jetten een schot voorlangs gaan en even daarna ging een bal van Randy Stanneveld achterlangs. Na dik een kwartier kreeg Volendam een vrije trap. De bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied door de muur heen geschoten en kwam via de linkerpaal weer terug in het veld. Harry Zwarthoed kon de bal daarna de touwen in werken: 1-1.

Na een aantal kansen over en weer nam sv Nootdorp in de 33e minuut weer de leiding in het duel. Stefan Plat beging een overtreding op Rob Jetten op ongeveer 23 meter voor het doel. Doelman Binken besloot geen muur neer te zetten. Jetten ging zelf achter de bal staan en schoot deze hard in de linkerbovenhoek: 2-1.

In de 57e minuut moest trainer Dick Boereboom achter de afrastering plaats nemen. Bij een aanval van Volendam ging de bal hoog over en werd om een nieuwe bal gevraagd. Vanuit de dug-out van Nootdorp werd een bal het veld in gerold, maar ook door een ballenjongen. Boereboom liep het veld in om de bal op te halen en kreeg vervolgens een bal tegen zich aan die door doelman Binken vanaf de middenlijn werd geschoten. Arbiter Fikkert stuurde Boereboom vervolgens weg.

Vijf minuten later nam sv Nootdorp een beslissende voorsprong. Een breedtebal van Dylan Bernadina op links werd door Ryan Lugtigheid voorgegeven. Invaller Pim Hulst ging onder de bal door, maar bij de tweede paal kon Maurice Kerkhof intikken. Volendam zette nog aan in de slotfase, maar in de 3-1 stand kwam geen verandering meer.

Tekst en foto : Sander de Hollander