Swift

1 - 1

Hoofdklasse A

13 oktober 2018 14:30

sv Nootdorp zal met een goed gevoel de terugreis hebben gemaakt van Amsterdam naar Nootdorp. De ploeg van trainer Dick Boereboom keek tegen een achterstand aan en pas vijf minuten voor tijd werd de gelijkmaker gescoord: 1-1. Het betekende een tegenvaller voor de Amsterdammers, die daarvoor drie duels op rij hadden gewonnen.

Voor de pauze wisten zowel gastheer Swift als het bezoekende sv Nootdorp niet veel echte kansen te scheppen. Hoewel Swift nog het dichtste bij de openingstreffer was. Fidel Yilmaz wist niet te scoren alleen voor doelman Yannic Augustinus. Diezelfde Augustinus toonde ook zijn kwaliteiten bij een kopbal van Guido de Graaf. Met een 0-0 stand gingen beide teams aan de thee.

Voorsprong

In de tweede helft stond doelman Augustinus weer goed opgesteld bij een kopbal van Fidel Yilmaz. Na een uur spelen kwamen de gastheren dan toch op voorsprong. Verdediger Teun van Zweden wist in het Nootdorpse strafschopgebied Augustinus het nakijken te geven: 1-0. Swift kreeg daarna de mogelijkheid het duel definitief in het slot te gooien. Weer hield doelman Augustunus zijn ploeg in de race bij inzetten van Van Wakeren, Dingjan en De Graaf.

Bres

Wat Swift – het team van trainer Bart Logchies – verzuimde, dat deed de ploeg van zijn collega Dick Boereboom wel. In de slotfase wist Daley Windhorst (foto) een bres te slaan in de Amsterdamse defensie en de 1-1 op het scorebord te zetten. Het tweede punt op rij voor de Nootdorpers, na het 1-1 gelijke spel vorige week thuis tegen Zwaluwen Vlaardingen.

Tekst : Ton Beije
Foto : Sander de Hollander