Rijnvogels

Hoofdklasse A

30 maart 2019 14:30

M. Jobse ( KNVB)

sv Nootdorp speelde tegen FC Rijnvogels een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust machteloos en niet strijdbaar. Na de thee had de thuisploeg het vuur wel te pakken en had een gelijkspel rechtvaardig geweest.

sv Nootdorp had Ronald Simonis in het doel staan omdat Yannic Augustinus nog steeds last heeft van zijn schouder na het bekerduel tegen HMSH waarin hij geblesseerd raakte. Al in de derde minuut kregen de gastheren een kans. Angelo Ravenberg speelde Ricoberto Luijando aan, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger van FC Rijnvogels en ging over.

Drie minuten later kwam FC Rijnvolgels op voorsprong. Een bal van Niek Ossevoort werd half geblokt door keeper Simonis die uit zijn doel was gekomen. Max van Steen kon in open doel intikken: 0-1. sv Nootdorp kon daar in het vervolg van de eerste helft niet veel meer tegenover stellen. Twee kleine mogelijkheden gingen verloren.

FC Rijnvogels had in het eerste deel van de tweede helft een aantal kansen. Doelman Simonis hield met zijn benen een schot in de vijftigste minuut tegen. Uit een vrije trap van de Katwijkers belandde de bal even later op de lat en Jaap van Duijn zocht bij eveneens een vrije trap het Nootdorpse doel te hoog. sv Nootdorp nam daarna de controle over. Een schot van Gillian Pieper werd uit de lucht geplukt dor doelman Verkerk, die zich even later ook niet liet verrassen door Mike Hollenberg en Maurice Kerkhof. Een kwartier voor tijd belandde de bal uit een vrije trap van Mike Hollenberg in de muur.

De ploeg van trainer Dick Boereboom bleef strijdbaar en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Acht minuten voor het eindsignaal kwam een schot van Rob Rutten in de kluwen van benen terecht. In de rebound zag Ricoberto Luijando zijn poging over het doel heen gaan. De laatste kans was ook voor Luijando, maar nu ging de bal aan de voor de Nootdorpers verkeerde kant van paal voorbij. De gelijkmaker bleef uit, waardoor FC Rijnvogels het duel met een 0-1 overwinning afsloot.

Tekst en Foto : Sander de Hollander