WDS 1

Groep 1 03

11 november 2017 14:30

KNVB

Hoofdklasser sv Nootdorp moet de bekerstrijd verlaten na een 0-2 nederlaag tegen WDS. Op eigen veld was de formatie van trainer Dick Boereboom niet in staat om een goed resultaat neer te zetten.

sv Nootdorp kreeg de eerste kans in het duel tegen WDS. Het schot van Richard Kasius verdween in de vierde minuut in het zijnet. Even later was het raak voor de bezoekers. Een voorzet van links van Arjan de Vries belandde bij Lourens Uiterwijk. De WDS-speler stond geheel vrij en had de hoek voor het uitkiezen. In de tiende minuut schoot Jouher Mhandi ruim over het Nootdorpse doel waardoor de 0-2 uitbleef.

Tot aan de rust kregen beide teams mogelijkheden om te scoren. Namens de gastheren zag Kevin Cameron zijn bal over het doel heen gaan en belandde een bal van Marcley Manuela in het zijnet. Ook WDS kreeg haar kansen, maar de stand bleef 0-1.

Vlak na rust gingen Nick Sleeking en Marcley Manuela een combinatie aan in het strafschopgebied. Manuele scoorde, maar zag zijn doelpunt verrassend afgekeurd worden vanwege buitenspel. Het lukte sv Nootdorp niet te scoren ondanks een bestorming van het WDS-doel in de slotfase. De bal ging alle kanten op behalve in het doel.

Waar sv Nootdorp verzuimde om te scoren, deed WDS dat wel. Een afvallende bal werd door Yannick Blom verkeerd ingeschat. De bal ging niet over de zijlijn, maar werd door Arjan de Vries binnen gehouden. Met de steun van WDS-assistent scheidsrechter ging De Vries alleen richting het doel en speelde invaller Rick van Vliet aan. Van Vliet kon de bal in het lege doel werken (2-0).

Tekst en foto  : Sander de Hollander